U trendu

Naslovna strana za utorak, 13. novembar 2018. godinu

Dnevne novine na naslovnim stranama od utorka, 13. novembra najčešće pišu o reagovanjima na raspored sedenja na svečanosti u Parizu, povodom stogodišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu, a po kom je u blizini predsednika SAD, Rusije i Francuske sedeo predsednik Kosova Hašim Tači, dok je Alekasandar Vučić predsednik Srbije, zemlje koja je imala ogroman broj žrtava u tom ratu smešten dalje od njih.

ALO  –  „Francuzi mole Vučića i srpski narod za oproštaj“, list piše o izjavi ambasadora Francuske Frederika Mondolonija. Potomak Gavrila Principa Branislav Princip za list kaže „Ferdinandu bilo sudjeno da pogine u Sarajevu“.

BLIC  –  Pod naslovom „Nemačka i SAD se raspituju za tajni dil Putina i Tačija“, list piše da je Zapad zabrinut zbog čestih kontakata zvaničnika Moskve i Prištine. „Tragičan kraj poznate manekenke“, list piše da je dvadesetpetogodišnja manekenka Marija Ćurčić izvršila samoubistvo.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Pariz moli za izvinjenje“, reagovanje na sporan raspored sedenja u Parizu na centralnoj manifestaciji obeležavanja stogodišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu. „Roditelji još bez pristupa“, o problemima u pristupu školskom elektronskom dnevniku.

DANAS  –  „Francuzi jasno pokazali da podržavaju Tačija“, diplomate o rasporedu sedenja na svečanosti u Parizu. „Zabranjene karikature Koraksa i Petričića“, 24 sata od otvaranja izložbe u Lazarevcu gradska vlast tražila da se radovi karikaturista uklone.

INFORMER  –  List piše da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao „Hapsimo sve Srbe koji ne budu hteli u ‘Vojsku Kosova'“. „Izvršitelji zaradjuju više i od narko-dilera“, o javnim izvršiteljima. „Šiptari dali 250.000.000 evra da Hašim Tači sedi pored Putina“, o tome da je predsednik Kosova Hašim Tači na ceremoniji odbeležavanja 100 od primirja u Prvom svetskom ratu sedeo blizu predsednika Rusije Vladimira Putina.

KURIR  –  O izvinjenju ambasadora Francuske u Srbiji Frederika Mondolonija zbog rasporeda sedenja na proslavi u Parizu list piše: „Francuzi pljunuli na Srbiju pa se sad kaju“. „Milo prisluškuje srpske političare i sveštenike“, list piše da je crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost uvela odeljenje za praćenje i prisluškivanje Srba u toj zemlji.

POLITIKA  –  „Tramp udario šamar Francuskoj i Nemačkoj“, vreme je da ove bogate zemlje ili plaćaju SAD za sjajnu vojnu zaštitu ili da se štite same, poručio predsednik SAD Donald Tramp uz navode i da trgovina mora da bude slobodna i pravična. „Hrvatska država stoji iza knjige ‘Mit o Jasenovcu’ „, kaže katolički teolog i istoričar Goran Šarić.

SRPSKI TELEGRAF  –  O premijeru Kosova Ramušu Haradinaju list piše: „Haradinaj bi na silu da registruje Srbe“. O folk pevaču Darku Laziću koji je doživeo saobraćajnu nesreću: „Darku u krvi nadjeni heroin i ljubavna droga“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.