U trendu

Naslovna strana za utorak, 17. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorka pišu o razgovorima lidera opozicije u Srbiji o mogućoj saradnji, novom pravilniku o djačkim ekskurzijama, dosadašnjim rezultatima istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. 

ALO – List donosi psihološki profil predsednika SAD Donalda Trampa. „Razbiću njušku svakom ko mi kaže da sam zločinac“, list piše da je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pretio u Skupštini Srbije.

BLIC – „Spaskovski i Tomin sin prvi ostaju bez fotelja“, list navodi da će Srpska napredna stranka do kraja maja sprovesti veliku čistku u sopstvenim redovima. „Hoćemo li ikada saznati ko je ubio Olivera“, o rezultatima tromesečne istrage o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Udar na našu neutralnost kroz tri tačke“, list navodi da zapadne zemlje spremaju nove pritiske na Beograd u vezi sa odnosom prema Kosovu, Republici Srpskoj i Rusiji. „U inostranstvo samo maturanti“, o novom pravilniku Ministarstva prosvete o djačkim putovanjima. „Dužnicima plene čak i deonice ‘Telekoma'“, list piše o prinudnoj naplati. 

DANAS – „Sastaju se Djilas, Janković i Jeremić“, list piše da će lideri opozicije u Srbiji razgovarati o mogućim oblicima saradnje. „Sudstvo pod još većom partijskom kontrolom“, o Nacrtu izmena Ustava u oblasti pravosudja koji je Srbija uputila Venecijanskoj komisiji. „Hag dokazao da je SRS zločinačka organizacija“, izjavio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

INFORMER – „Ovaj odlučuje o sudbini sveta“, list piše da je predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo bombardovanje Sirije da zataška svoju vezu sa porno glumicom.

KURIR – „Ambasador bahanalisao u rezidenciji“, list piše da Ministarstvo spoljnih poslova vrši istragu zbog sumnje da je ambasador Srbije u Parizu organizovao neprikladne proslave u tom diplomatskom predstavništvu.

POLITIKA – „Beograd u fokusu svetskih obaveštajaca“, o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora ruske Spoljne obaveštajne službe Sergeja Nariškina. „Srbija čeka izbor novog revizora“, a jedini kandidat za tu funkciju je dosadašnji vrhovni revizor u sektoru lokalne samouprave Duško Pejović.

SRPSKI TELEGRAF – „Putin Srbima daje oružje“, o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i   direktora ruske Spoljne obaveštajne službe Sergeja Nariškina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.