U trendu

Naslovna strana za utorak, 18. decembar 2018. godinu

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od utorka, 18. decembra uglavnom pišu o sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o odluci Prištine da formira vojsku Kosova, o povlačenju Saše Jankovića sa mesta predsednika Pokreta slobodnih gradjana (PSG) i Gradjanskog bloka (GB) 381 i iz aktivnog političkog života i politike.

ALO  –  „Snimak ubistva čami u fioci!?“, o istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović, ubijene pre tri godine. „Sneg i led odneli tri života“, tri žrtve mraza u Srbiji.

BLIC  –  O govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici UN u Njujorku pod naslovom „Svet mora da čuje i glas Srba“. „Haradinajeva bahata lista suludih želja“, list piše da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj prosledio svoj predlog sporazuma sa Beogradom zemljama Kvinte. Akademik Dušan Teodorović o protestu „Stop krvavim košuljama“ održanom u subotu, 15. decembra u Beogradu za list kaže „Video sam nadu u koloni mokrih nogu“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „UN moraju više da se uključe u dijalog“, apel predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Saveta bezbednosti UN. O ostavci na mesto predsednika PSG i GB 381 i povlačenju iz aktvinog političkog života Saše Jankovića list piše „Da li je Djilas ‘oterao’ Sašu“. „Moskva na Krim poslala ‘suhoje'“, o novim sukobima Rusije i Ukrajine.

DANAS  –  „Policijska operacija – Lučani ne smeju pasti“, o neregularnostima i incidentima tokom izbora u Opštini Lučani održanim u nedelju, 16. decembra. Muzičar Milan Stanković Sevdah Baby o svojoj muzičkoj obradi izveštaja novinarke Barbare Životić za list kaže „Možda će ljudi kroz smeh početi manje da se plaše“. „Janković se povlači iz politike“, o odluci doskorašnjeg lidera Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića. „Vlada tajno poklonila 14 miliona evra Er Srbiji“, list piše da je država spremna da pokrije gubitke na liniji Beograd-Njujork.

INFORMER  –  „Djilas puko ko bas!“, o rezultatima lokalnih izbora u Lučanima. „Vučić u UN: Priština hoće da istrebi Srbe na Kosmetu“, kazao predsednik Srbije u Njujorku.

KURIR  –  „Rat za gusle izmedju Srbije i Crne Gore“, o nastupu jednog guslara na otvaranju Kulturnog centra Srbije u Pekingu. „Politika Prištine ugrožava region“, kazao predsednik Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN. „Troje mrtvih u snegu“, hladno vreme u Srbiji odnelo tri života.

POLITIKA  –  „Srbija želi da se UN uključe u dijalog“, tražio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN. „Briselski obračun EU i Prištine“, o sastanku premijera Kosova Ramuša Haradinaja i visoke predstavnice EU Federike Mogerini. „Hiljadu godina Prizrenske episkopije“, o proslavi jedne od eparhija Srpske pravoslavne crkve.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Djilas: Boško mora da leti!“, o rezultatima lokalnih izbora u Lučanima. „Spisak albanskih špijuna u Srbiji“, list piše da je Indipendent objavio imena Albanaca koji su „pod plaštom diplomatskih i poslovnih aktivnosti prikupljali informacije iz Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.