U trendu

Naslovna strana za utorak, 20. mart 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak, 20. mart, najviše pišu o pokretanju istrage protiv ličnosti u Srbiji koje su se javno protivile vakcinisanju, i o ponovnom izboru Vladimira Putina za predsednika Rusije.

ALO – „‘Žene u crnom’ žestoko napale Vučića“, o nezadovoljstvu dela javnosti zbog izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućene ženama koje nameravaju da abortiraju. List piše i o fudbalskoj reprezentaciji, pod naslovom „Srbija dobila novi dres i novog kapitena“.

BLIC – „Šarlatanima preti pet godina zatvora“, piše list povodom pokretanja istrage protiv javnih ličnosti koje su u Srbiji objavljivale pozive protiv vakcinisanja. „Putin želi da vlada doživotno“ o njegovoj pobedi na predsedničkim izborima u Rusiji.

VEČERNJE NOVOSTI – „Poslanici radikala naplaćuju 20 miliona“ o tome da su poslanici Srpske radikalne stranke tražili nadoknadu za regres i dnevnice koje su ukinute 2009. godine. O pobedi Putina na izborima „Zapad neće da čestita Putinu“. Pod naslovom „Protivnici vakcina idu kod tužioca“ list piše o pokretanju istrage protiv javnih ličnosti u Srbiji, koje su pozivale da se deca ne vakcinišu.

INFORMER – List piše da će Srbija imati koristi od ponovnog izbora Vladimira Putina za predsednika Rusije, a uz naslov „Putin od Srbije pravi čudo“, navodi da će Rusi u srpsku privredu, poljoprivredu, turizam i industriju uložiti „milijarde evra“.

KURIR – O najavljenoj istrazi tužilaštva protiv javnih ličnosti koje su učestvovale u antivakcinaškoj kampanji „JK i Maji preti pet godina zatvora zbog vakcina“. Pod naslovom „Vulin špijunirao Zoranu i Jadranku“, list piše o sukobu potpredsednice vlade Zorane Mihajlović i ministarke Jadranke Joksimović sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom.

DANAS – Pod naslovom „Nemci žele za Kosovo status posmatrača u UN“ list piše da jedan predstavnik nemačkog Ministarstva spoljnih poslova dolazi u Beograd s predlogom rešenja kosovskog pitanja. „Janković: SNS će biti brisana iz registra kada vratimo demokratiju“ – smatra lider Pokreta Slobodnih gradjana koji je podneo krivične prijave protiv ministara Branka Ružića i Nebojše Stefanovića zbog biračkih spiskova.

POLITIKA – „Spornog belgijskog mesa nema na tržištu Srbije“ list piše da neispravno meso belgijskog proizvodjača „Veviba“ nije nadjeno u trgovinama. Pod naslovom „Nemci prave tabor protiv američkih carina“, list piše da je Berlin poručio Sjedinjenim Američkim Državama da neće „razbiti“ jedinstvo Evrope uvodjenjem tarifa na uvoz čelika i aluminijuma.

SRPSKI TELEGRAF – „Putin pravi šestogodišnji plan za Srbiju“, piše list povodom ponovnog izbora Vladimira Putina za predsednika Rusije. O zahtevu premijerke Srbije Ane Brnabić za rekonstrukcijom Vlade i njenom pozivu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na razmatranje te teme „Sa Vučićem ću smeniti ministre“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.