U trendu

Naslovna strana za utorak, 26. jun 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o mogućem referendumu u Srbiji o statusu Kosova, navodima o hapšenju bliskog saradnika Darka Šarića u Brazilu kao i o novinama koje bi EU mogla da uvede u dijalog Beograda i Prištine.

ALO  –  „Pobeda Erdogana odlična je i za Srbiju“, za list kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić. „Sramna odluka, FIFA mafija“, o kažnjavanju reprezentativaca Švajcarske Granita Džaku, Džerdana Šaćirija i Štefana Lihtštajnera zbog ponašanja na utakmici sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

BLIC  –  „Vučić i Tači opet u Briselu za 14 dana“, o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

VEČERNJE NOVOSTI –  U tekstu „Brisel šalje Holandjanku za ‘šatl’ pregovore“ list piše da je direktora Odseka za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajnhorst dobila zadatak da u ime EU na terenu posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. „Miša Banana lociran još pre tri godine“, o navodima pojedinih medija da je bliski saradnik Darka Šarića uhapšen u Brazilu. „Indeksa skoro duplo više nego maturanata“, na prijemnim ispitima za fakultete 2.200 brucoša manje nego 2017. godine.

DANAS  –  „Referendum o sporazumu sa Prištinom verovatno 2019. godine“, o poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će „konačnu odluku o Kosovu dati narod“. Pod naslovom „Vlast izmišlja opoziciju da ne bi snizila akcize“ o razlozima zbog kojih Vlada Srbije ne smanjuje cenu goriva.

INFORMER  –  „Pašće Brazil, pašće!“, o predstojećem meču Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji. List piše i slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović „Tužilaštov ipak ima ključni dokaz protiv Zorana“.

KURIR  –  List na naslovnoj strani najavljuje „Detaljan vodič za brucoše“. „Dačić: Nek se trese Tadićeva ekipa zbog Miše Banane. Meni će laknuti ako je stvarno uhapšen“, komentar je ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na navode medija da je u Brazilu uhapšen Rodoljub Radulović poznatiji kao Miša Banana.

POLITIKA  –  U tekstu „Patrijarh na crnoj listi ukrajinskih nacionalista“ list piše da je jedna organizacija iz Ukrajine proglasila patrijarha SPC Irineja „antiukrajinskim propagandistom“ zbog govora u kome je osudio „raskolnike“ iz Ukrajinske pravoslavne crkve. „Šest zamerki Venecijanske komisije“ – o mišljenju Komisije o nacrtu amandmana na Ustav Srbije u oblasti pravosudja.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Sud: Nema dokaz da je Zoran ubica“ i „Tužilaštvo: Mesto mu je u zatvoru“, naslovi su teksta o slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović. „Šaćiri i Džaka kažnjeni samo novčano“, o kažnjavanju reprezentativaca Švajcarske Granita Džaku, Džerdana Šaćirija, kao i Štefana Lihtštajnera zbog ponašanja na utakmici sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar