U trendu

Naslovna strana za utorak, 26. mart 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od 26. marta pišu o sednici predsedništva Srpske napredne stranke i mogućim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, o demineru koji je govorio na ceremoniji obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja koji je rasplakao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
ALO  –  „Vanredni izbori 23. juna“, list piše da je to odlučilo Predsedništvo Srpske napredne strane, iako to nije zvanično potvrdjeno. „Legiji se ponavlja sudjenje“, list piše da je komandant ratne jedinice Državne bezbednosti Milorad Ulemek Legija, osudjen za ubistvo premijera Zorana Djindjića uložio žalbu Ustavnom sudu.

BLIC  –  „Uništili smo 106 bombi, eksplodirala nam je 107“, ispovest deminera Sladjana Vučkovića koji je tokom NATO bombardovanja 1999. godine ostao bez obe ruke.  „Vrh SNS odlučuje o datumu izbora“, o odlukama Predsedništva SNS.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Vanredni izbori mogući u junu“, Predsedništvo Srpska napredna stranka bez konačne odluke o vanrednim parlamentarnim izborima. „Irineja psuju zbog stava o protestu“, o kritikama na račun srpskog patrijarha Irineja zbog toga što je izneo stav da je protiv protesta u Srbiji.

DANAS  –  „Irinej da se ugleda na patrijarha Pavla“, reagovanja na izjavu patrijarha Irineja da protesti „daju snagu neprijateljima“. „Da smo živeli u hotelu manje bi nas koštalo nego kredit“, kažu zaduženi u švajcarskim francima.

INFORMER  –  „Ruke im neću oprostiti“, izjava deminera Sladjana Vučkovića koji je povredjen tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Režiser Emir Kusturica za list kaže „‘Balkanska medja’ je film kakav nam treba“.

KURIR  –  „Izbori u junu ili na proleće sledeće godine“, izjava predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića posle sednice Predsedništva stranke. „Džejmsa Bonda će ubiti u Beogradu“, o snimanju novog filma o agentu.

POLITIKA  –  „Vrh SNS za izbore, Vučić jedini uzdržan“, održana sednica Predsedništva SNS, ali nije doneta konačna odluka o izborima. „Stiže slovenački godišnji dodatak za penzionere u Srbiji“, saznaje list.  

SRPSKI TELEGRAF  –  „Vanredni izbori u junu“, o sednici Predsedništva SNS-a. „Tramp: Bombe na Srbiju bile teror“, list piše da je američki predsednik Donald Tramp za CNN govorio o bombardovanju Srbije 1999. „Zbog njega je Vučić plakao“ – o demineru Sladjanu Vučkoviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.