U trendu

Naslovna strana za utorak, 30. maj 2017.

Beogradski listovi na naslovnim stranama najviše pažnje posvećuju predstojećem odlasku za funkcije premijera Aleksandra Vučića i preuzimanju funkcije predsednika Srbije.

ALO –  O globalnom zagrevanju i njegovim mogućim posledicama „Hrvatska postaje pustinja do 2037“.

BLIC  –  „Dačić za beogradske izbore nudi Vučiću koaliciju“, list saznaje da predsednik socijalista Ivica Dačić nudi lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću zajednički nastup na predstojećim izborima u Beogradu. List piše i da je vlasnik „Napreda“ Dobrosav „Bojović pokušao da iznudi akcije malih akcionara“ i tako preuzme „Energoprojekt“. „Vazuri preti pet godina zatvora“, o tome da direktoru FK Partizan Milošu Vazuri, koji je pušten da se brani sa slobode, preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Vulinu NATO, Antiću Zvezda“, listi piše da je na poslednjoj sednici Vlade Srbije kojoj je predsedavao pred odlazak na funkciju šefa države, premijer Aleksandar Vučić podelio ministrima knjige iz lične biblioteke. „Šamari i pištolji izbušili fudbal“, list piše o „sumornom završetku fudbalske sezone u Srbiji“.

DANAS  –  „Podrška i protesti na dan Vučićeve zakletve“, o planovima pristalica i protivnika Aleksandra Vučića na dan njegovog polaganja zakletve i preuzimanja funkcije šefa države. „Osudilo me mišljenje političara, a ne dokazi“, list prenosi reče biznismena Miroslava Miškovića pred Apelacionim sudom.

INFORMER  –  Direktor Partizana Miloš Vazura koji je juče pušten iz zatvora kaže: „Pištolj nosim u strahu od navijača“. „Siluje Srbiju“ naslov je teksta o predstojećoj tribini na kojoj će govoriti bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

KURIR  –  „Stefanović preuzima naprednjake“ list piše da predstoje promene u taboru SNS i da će tu stranku posle inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika „operativno“ voditi Nebojša Stefanović.

POLITIKA  –  „Krigla piva za Merkelovu posle kritikovanja Trampa“, naslov je pod kojim list piše da se nezadovoljstvo nemačke kancelarke novom politikom SAD tumači kao kraj ere tesne američko-evropske saradnje. „A od Vučića ministrima na dar knjige“, o oproštajnoj sednici Vlade Srbije.

SRPSKI TELEGRAF  –  „U ambasadi mrtvaca držali u zamrzivaču“ o Srbinu koji je ratovao kao plaćenik Muamera el Gadafija a doživeo je infarkt u ambasadi Srbije u Libiji. „Vazuri preti pet godina zatvora“ – direktor Fudbalskog kluba Partizan pušten nakon saslušanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar