Naslovna strane za subotu, 13. oktobar 2018. godine

Dnevne novine za subotu 13. oktobar, na naslovnim stranama pišu o potencijalnoj korupciji u kladjenju na fudbalskom meču Crvena Zvezda – PSŽ, istrazi protiv srpskih fudbalskih menadžera u Belgiji, odluci Vaseljenske patrijaršije da nastavi postupak dodele nezavisnosti Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i o drugim društvenim temama.

VEČERNJE NOVOSTI  –  List najavljuje vojne vežbe u novembru u tekstu „Manevri na pet lokacija u čast pobede“. „Bageri obaraju ‘divlje’ pre suda“, o nacrtu izmena Zakona o ozakonjenju. „Pet miliona evra na poraz od pet razlike“, o navodima UEFA da je meč Crvena Zvezda – PSŽ namešten.

DANAS  –  „Opozicija: Čaša je prelila, nećemo da budemo dekor“, list prenosi zaključke sa prvog zajedničkog okruglog stola opozicije. „Izvestan raskol medju pravoslavnim crkvama“, o odluci Vaseljenske patrijaršije. O mogućem susretu predsednika Srbije Kosova list piše pod naslovom „Vučić i Tači kod Makrona 11. novembra.

BLIC  –  „Kako je ISIS planirao upad u Gračanicu i Mitrovicu“, o hapšenju optuženih za planiranje terorističkih napada na Kosovu i Metohiji. „‘Žene protiv nasilja’ traže da se poništi Djordjevićev konkurs“, prenosi reakcije na medijske navode da je konkurs za uvodjenje SOS telefona za žene žrtve nasilja namešten.

ALO  –  „Djilasa namučila stolica“, o jučerašnjem sastanku opozicionog Saveza za Srbiju. Prodavac sa jedne beogradske pijace za list kaže „Zatvoriću tezgu zbog ‘Lidla'“. „Šokantna tvrdnja L’ Ekipa.
Nameštaljka od 5.000.000 evra. Čelnik Zvezde hteo da uplati milionski iznos za poraz od PSŽ-a sa pet razlike?“, piše list.

INFORMER  –  O poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji „Putin stiže 13. januara“. „Milo hapsi Irineja“, o poseti patrijarha srpskog Irineja Crnoj Gori zakazanoj za ponedeljak, 15. oktobar.“ Zbog ‘Lidla’ će spustiti cene mleka i mesa u celoj Srbiji“, o uticaju otvaranja nemačkog trgovinskog lanca u Srbiji. „Meč PSŽ-Zvezda bio namešten“, o utakmici Pari Sen Žermena i Crvene zvezde koja je odigrana 3. oktobra.

KURIR  –  „Putin za Srpsku Novu godinu u Beogradu“,o poseti predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.  O utakmici Pari Sen Žermena i Crvene zvezde koja je odigrana 3. oktobra list piše „Zvezdin meč sa PSŽ namešten“. O izjavi predsednice Skupštine Srbije Maje Gojović da bi neki ministri trebalo da izadju iz Vlade jer im su im ambicije pojele mozak „Nemaš mozga, ministarko s ‘Guči’ torbom“.  

POLITIKA  –  „‘Kosovskom vojskom’ žele da zamene KFOR“, o navodima da se u bazi NATO-a Bondstil organizuju obuke budućih pripadnika Oružanih snaga Kosova. O istrazi protiv fudbalskih menadžera iz Srbije i Belgije „Dva novinara privedena zato što su hvalili korumpiranog sudiju“. „F-35 može sve osim da leti“, o razvoju najskupljeg borbenog aviona u istoriji.

SRPSKI TELEGRAF  –  List piše da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran „Vesić „najavio žestok udarac divljoj gradnji“. „Raspad opozicije. Jeremić preuzima Savez od Djilasa posle izbora u Lučanima“, piše list.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike