U trendu

Naslovne strane dnevnih novina za 1. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama najviše pišu o predlogu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o podeli Kosova i Metohije na srpski i albanski deo.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Dačić širi vrata za podelu Kosova“, o najavi ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da će u okviru predstojećeg dijaloga o Kosovu i Metohiji predložiti razgraničenje te teritorije na srpski i albanski deo. U tekstu „Treba nam obavezna vojna obuka“ o izjavi ministra odbrane Aleksandra Vulina da država mora naći način da ponovo u proces obuke uvede i one koji nisu pripadnici vojske.

DANAS  –  „Slučaj Savamala je pravno završen“, citira list novoizabranog ombudsmana Zorana Pašalića. Pod naslovom „Vučić da se hitno distancira od Dačića“ o reakcijama na predlog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o podeli Kosova.

ALO  –  Za list govori ambasador Južne Koreje Ju Dedjong „Srbija će biti IT supersila“.

BLIC  –  Pod naslovom „Da Albanci i Srbi žive složno“, list prenosi stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ciljevima predstojećeg unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

INFORMER  –  List piše da Pentagon prikuplja slovenski DNK da bi razvio novo biološko oružje „SAD protiv Rusije i Srbije spremaju biološki rat“.

KURIR  –  „Djake i turiste voze tempirane bombe“ o tome kakvim autobusima se prevoze deca i turisti.

POLITIKA  –  „Hrvatska ponovo blokira uvoz proizvoda iz Srbije“, o odluci Zagreba da promeni pravilnik o inspekcijskom nadzoru i poskupi naknade za kontrolu hrane koju uvozi, i njenim posledicama po srpske poljoprivrednike. „Vrućina okidač za psihijatrijske bolesnike“, broj intervencija Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ veći za 50 odsto tokom leta u odnosu na zimski period.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Pevači vrbuju decu za drogu“ list objavljuje da najpopularnije pesme mladima šalju loše poruke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar