Naslovne strane za 11. avgust

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za petak, 11. avgust, najčešče pišu o otvaranju robne kuće Ikea u Beogradu i diskriminaciji dece s teškoćama u razvoju.

ALO  –  „Gotovina špijunira firme po Srbiji“, list piše da su „srpski privrednici na udaru hrvatske obaveštajne službe“. „Vučić: Ikea je način života“, list piše o otvaranju švedske robne kuće Ikea u Beogradu.

BLIC  –  Pod naslovom „Dosije Daut Haradinaj“ list piše da će brat Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj, biti na prvoj optužnici koju će podići specijalni sud za zločine OVK. „U redu za Ikeu od ranog jutra“, o otvaranju Ikee na kojem je bilo više hiljada gradjana. 

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Hapsili nas misleći da vodimo ruske specijalce!“, ispovest Srba privedenih na Kosovu. „Desant kupaca na Ikeu“, o otvaranju Ikee u Beogradu. „Stranci Guču preplavili“, o 57. Saboru trubača u Dragačevu. 

DANAS  –  „Gradjani u Ikei navalili na hot dog od 50 dinara“, o otvaranju Ikee. „Branislav Trifunović: Štite se samo ljudi bliski režimu“, naslov intervjua s poznatim glumcem. „Život u strahu zbog podrške Saši Jankoviću“, o pokušaju upada u kuću poverenice Pokreta slobodnih gradjana iz Bora.

INFORMER  –  „Srbija pobedila u ‘carinskom ratu’, Hrvati ukinuli takse za uvoz“, list piše o odluci Hrvatske da vrati cene inspekcijskog nadzora za voće i povrće sa 270 na 12 evra po biljnoj vrsti. „Tajkuni opljačkali decu“, o tome da su „bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas i njegov pomoćnik Aleksandar Šapić sklopili dogovor sa vlasnikom fabrike nameštaja ‘Ktitor’ Milijom Milosavljević Ktitorom po kome Beograd toj firmi svake godine plaća 23.710 evra za zakup vrtića u Zemunu“. 

KURIR  –  „Poslanik SNS hoće u vlast sa ubicom Srba Haradinajem“, o tome da je „član Glavnog odbora SNS-a Vladimir Djukanović nagovestio saradnju Srba sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem“. Pod naslovom „Kovačević: Adut SNS za prvog čoveka Beograda“ list piše da je „dramski pisac i akademik Dušan Kovačević jedan od mogućih kandidata Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda“.

POLITIKA  –   „Diskriminacija dece sa teškoćama u razvoju“, o odluci da se onemogući autističnom dečaku od 11 godina da putuje avionom i uopšte o položaju dece s teškoćama u razvoju. „Srpski bekovi na ceni“, list piše da svetski klubovi najviše plaćaju fudbalere iz Srbije koji igraju na pozicijama u odbrani.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Srbija dobila novi rat“, list piše o odluci Hrvatske da vrati cene inspekcijskog nadzora za voće i povrće sa 270 na 12 evra po biljnoj vrsti. Pod naslovom „Tajne Borke Vučić“ list piše o „tajnama koje je sa sobom ponela bankarka Borka Vučić „.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike