U trendu

Naslovne strane za 21. jun 2017.

Dnevne novine danas najviše pišu o novom kabinetu i izboru Ane Brnabić za premijera, o pripremama za svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a bave se i drugim društvenim i ekonomskim temama.

ALO  –  Pod naslovima „Kolindi će u Beogradu na uvce svirati trubači Dejana Petrovića“ i „Kolinda: Zbog Vučića sam pomerila lečenje“ list piše o dolasku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Beograd u petak, 23. juna.

BLIC  –  U tekstu: „Siniša Mali potpredsednik za investicije“ o mogućim rešenjima za novu vladu. Pod naslovom „Vučić: Zvaću Palmu da razmisli o Ani“, list piše o pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića lideru Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću da promeni stav o glasanju za novu premijerku.

VEČERNJE NOVOSTI   –  U tekstu „Bombaši sa Kosova ubijaju za račun NATO“ list piše o pogibiji Albanca iz Lipljana u Siriji. List piše i o curenju poverljivih informacija u SAD „Lični podaci 200 miliona Amerikanaca na izvolte“.

DANAS  –  Pod naslovom „Janković: Nisam dosad dobio poziv za skup u Srebrenici“ list piše o odlasku Saše Jankovića na komemoraciju srebreničkim Muslimanima. „SPS sastavio spisak imena“, naslov je teksta o funkcijama koje SPS želi u novoj vladi.

INFORMER  –  „Čuo sam da je Saša Janković bio Šešeljev četnik i da je ratovaou Bijeljini“, tekst u kojem list prenosi izjavu bivšeg grdonačelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, kao i reakcije na tu izjavu. List piše i da je vlasnik lista „Kurir“ Alksandar Rodić „angažovao Radulovića da ga ‘odbrani’ od poreskog duga“.

KURIR  –  Predsednik Adrija medija grupe Aleksandar Rodić za list kaže: „Vučić od mene pravi ubicu“.

POLITIKA  –  „Teslina soba stigla iz Astane“ o pripremama za proslavu Vučićeve inauguracije. „Posle beogradskih, zaratili i vojvodjanski advokati“ – o esnafskom sukobu u Vojvodini.

SRPSKI TELEGRAF  –  U „Janković ratovao za Arkana i Šešelja“ list piše o izjavi bivšeg gradonačelnika Srebrenice Ćamila Durakovića da je lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković početkom ’90-tih godina prošlog veka bio u Bijeljini sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.