U trendu

Naslovne strane za 22. jun 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o pripremama za svečanu inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izboru nove Vlade Srbije kao i o razlozima zbog kojih se u Beogradu ove godine održavaju dve Parade ponosa.

ALO  –  „Američki avion napao Šojgua“, o drami iznad Baltika kada je američki lovac pokušao da presretne letelicu u kojoj je bio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

BLIC  –  O izboru nove Vlade Srbije u tekstu „Za Anu Brnabić 156 poslanika“. Pod naslovom „Budući IT-jevci prvi po indekse“, list piše da se prvog dana upisa na fakultete najviše studenata prijavilo na Elektrotehnički fakultet.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Vučić spojio Istok i Zapad“ list piše o dolasku stranih zvaničnika u Beograd na prijem povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije. „U zemlju propalo 70 slika velikana“, list navodi da su iz Legata Matice iseljenika nestali radovi poznatih srpskih slikara.

DANAS  –  „Nikad nisam ratovao u BiH, laži širi čovek iz LDP“, kaže predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković povodom tvrdnji da je učestvovao u borbama u Bijeljini 1992. godine. „Ana Brnabić neće doći na Prajd“, mandatarka za sastav nove vlade neće u subotu prisustvovati Paradi ponosa u Beogradu zbog ranije zakazanih obaveza. O tome da li je umesno Vučićevo poredjenje veličine njegovog prijema i broja gostiju na Titovoj sahrani list piše pod naslovom „Joška Broz: Na sahrani mog dede bilo je 38 šefova država“.

INFORMER  –  „Deca postaju narkomani već sa 10 godina“, o tvrdnjama stručnjaka sa Vojnomedicinske akademije. „Kurir je partijski bilten, to ne komentarišem kao štampu“, o stavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema dnevnom listu Kurir.

KURIR  –  „Curi još od tendera“, o aferi fontana na Slaviji, „Vulin u društvu lopova“, o tome da je ministar za rad Aleksandar Vulin glavni kandidat za ministra odbrane u novoj vladi. „Vučić kontroliše REM i institucije“, o krivičnoj prijavi koju je podnela Adrija medija grupa protiv bivšeg čelnika Saveta REM Gorana Karadžića i pet članova.

POLITIKA  –  O formiranju nove Vlade Kosova u tekstu „Kurti neće sa Srbima, Haradinaj ne može bez njih“. „Tončev opet ljut na Dačića“, član Predsedništva SPS Novica Tončev nezadovoljan kadrovskom rešenjima socijalista za ministre u novoj Vladi Srbije.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Dečak (10) silovao dečaka (7)“, o užasu koji se dogodio kod Futoga. „Putin i Erdogan ruše veliku Albaniju“, o stavovima ruskog i turskog predsednika. „NATO hteo da sruši Šojguov avion“ povodom incidenta iznad Baltika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.