U trendu

Naslovne strane za 6. jun 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za četvrtak 6. jun pišu o poplavama u više gradova u Srbiji, izveštaju Fridom hausa o slobodi medija, poseti delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Siriji i drugim temama.

ALO  –  List piše da poznatom glumcu Žarku Lauševiću nije bilo dobro i da mu je Hitna pomoć pomogla na licu mesta „Lauševiću pozlilo u restoranu u Zemunu“.

BLIC  –  „Šest lista bi prešlo cenzus“, tekst o istraživanju javnog mnjenja koje je sprovela agencija Faktor plus. „Prijava za iznudu protiv prvog notara Srbije“, list piše da je protiv notara Srbislava Cvejića podneta tužba zbog iznude i primanja mita.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Vučića čeka mučan razgovor sa Tačijem“, list navodi da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači „trebalo da se sretnu“ na marginama političko-bezbednosnog foruma „GLOBSEC“ u Bratislavi. „U Kraljevu i Guči gore nego 2014. godine“, list piše o poplavama.“Srednja škola postaje obavezna“, o tome šta donosi nacrt zakona o dečjim pravima.

DANAS  –  „Zastrašivanje sputava rad novinara u Srbiji“, list piše o izveštaju Fridom hausa o slobodi medija u Srbiji. „Neshvatljivo je koliko Srbe privlače diktatori“, list prenosi izjave poslanika Žarka Koraća i direktora za Evropu organizacije „Branioci ljudskih prava“ Gorana Miletića povodom posete predstavnika SPC predsedniku Sirije Bašaru el Asadu.

INFORMER  –  „Amerika ipak jeste za podelu Kosova?!“, list piše da je Metju Palmer, specijalac za Balkan američkog predsednika Donalda Trampa pozvao Srbe i Albance „da se nadju na pola puta“. O posledicama poplave „Voda nam je za 15 minuta odnela sve“.

KURIR  –  „Voda se povlači prete zaraze“, list piše da su poplave ostavile iza sebe mulj i leševe životinja. „Nova nada za obolele od raka“, list piše da se još 31 lek može dobiti na recept.

SRPSKI TELEGRAF  –  Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za taj list da predsednik države Aleksandar Vučić zna ko mu radi o glavi i ko su  ljudi kojima je interes drugih država preči od interesa Srbije u tekstu „Dačićevo strašno upozorenje Vučiću“.

POLITIKA  –  „Sme li Vučić da učestvuje u kampanji sopstvene stranke?“ tekst povodom zahteva stručnog tima protesta „Jedan od pet miliona“ da predsednik Srbije ne sme da učestvuje u kampanji sopstevene stranke. „Molitve za mir i poziv za jedinstvo pravoslavlja“, list piše o poseti SPC Siriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar