U trendu

Naslovne strane za 7. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama za 7. avgust, najviše pišu o tropskim temperaturama, a bave se i deklaracijom o opstanku nacije i drugim temama.

ALO  –  List piše o visokim temperaturama u tekstu „Srbin preminuo na madjarskoj granici“. Pod naslovom „Šule hoće silom vlast“ list piše o tome da lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac „preti da će aktuelnu vlast da ‘sruši’ pozivanjem gradjana na ulicu na jesen ove godine“.

BLIC  –  „Paklena leta nas čekaju sve do 2022“, o upozorenju naučnika u vezi s vremenskim prilikama. Pod naslovom „Mogu li Srbi i Hrvati konačno da se pomire“ list piše o i ovogodišnjim tenzijama zbog obeležavanja akcije „Oluja“ i progonu Srba iz Hrvatske.VEČERNJE NOVOSTI  –  „Sa Vučićem pišem plan za zaštitu svih Srba“, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik o deklaraciji zajedničkog delovanja Srbije i RS. „Uz SNS osvajamo iznad 50 odsto u prestonici“ za list govori ministar državne uprave i potpredsednik SPS Branko Ružić.

DANAS  –  Pod naslovom „Deklaracije i nacionalni planovi ništa dobro Srbiji nisu doneli“ list prenosi reagovanja na izjavu generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića o deklaraciji o opostanku nacije. „Suša isušila najveće slano jezero u Srbiji“, o nepovoljnom uticaju visokih temparatura na jezero Rosanda u Melencima. 

INFORMER  –  „Šule na računu ima čak 300.000 evra“ list piše o tome da „lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac ima ogromnu uštedjevinu. „Mili svirao Hrvatima na proslavi ‘Oluje“, o tome da je „grupa ‘Miligram’ 4. avgusta kada se obeležava vojno-policijska akcija ‘Oluja’ nastupila na Hrvatskom primorju“. 

KURIR  –  „Vulin šalje žene u vojsku, one besne“ list piše o najavi ministra odbrane Aleksandra Vulina da će biti doneta strategija odbrane po kojoj će se civilno stanovništvo obučiti za odbranu zemlje. „Špijunirala za mafiju, a ministar je unapredio“ list piše da je „državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković odavala poverljive informacije vodji ‘surčinskog klana“.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Rudarski hleb s devet kora“, o obeležavanju Dana rudara. „Krave dahću i pod ventilatorom elise“, o uticaju visokih temparatura na stočarstvo.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Teslinu familiju pobili u ‘Oluji“, list piše da su Hrvati u vojno-policijskoj akciji „Oluja“, kako se navodi, „pobili poslednje potomke Nikole Tesle“. „Sve Slobine izdaje Krajine“ list piše o tome kako je bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević „šest puta prodao Srbe“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.