U trendu

Naslovne strane za 8. avgust 2017. godine

Dnevne novine na današnjim naslovnim stranama pišu o reakciji zemalja u regionu na odluku Hrvatske da poveća takse na uvoz voća i povrća, predstojećoj poseti predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji kao i o povećanoj potrošnji struje tokom tropskih dana.

ALO  –  O predstojećoj fudbalskoj utakmici Real – Junajted „Matić VS Ronaldo“.

BLIC  –  „Trgovinski rat drma bivšu Jugoslaviju“, povodom zahteva zemalja regiona da Zagreb takse za uvoz voća i povrća vrati sa 270 na predjašnjih 12 evra. O vojnoj neutralnosti Srbije u tekstu „Naša vojska na vežbama sa Rusijom, ali i sa NATO“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Erdogan stiže u Beograd čak sa 150 biznismena“, list navodi da će turski predsednik posetiti Srbiju krajem septembra. O rekordnoj potrošnji struje tokom tropskog talasa u tekstu „Klime gutaju struju, računi veći do 4.000“. „Na obuku samo žene rezervisti“, o najavi ministra odbrane Aleksandra Vulina da će obuka i uvežbavanje rezervnog sastava biti medju prioritetima Vojske Srbije u narednim godinama.

DANAS  –  „Lažne su optužbe da imam 300.000 evra na računu“, kaže predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac. Pod naslovom „U Hag više ne izručujemo ni papire“ list piše da pravosudni organi Srbije odbijaju da dostave Tribunalu transkripte saslušanja troje članova Srpske radikalne stranke optuženih za nepoštovanje tog suda. „Ikea ‘ubila’ konkurenciju u Hrvatskoj i Rumuniji“, o posledicama dolaska švedske kompanije po proizvodjače nameštaja iz Srbije.

INFORMER  –  „Hrvati otimaju 150.000 srpskih kuća“ o tome da uvodjenjem velikih poreza na nekretnine Hrvatska hoće da u narednih godinu dana oduzme svu imovinu proteranih Srba.

KURIR  –  Povodom postavljenja Dijane Hrkalović za državnog sekretara u MUP-u Srbije u tekstu pod naslovom „Državna sekretarka policije kuma narko dilera“.

POLITIKA  –  „Sedam koraka regiona protiv diskriminatornih mera Zagreba“, o odgovoru Srbije, Makedonije, Crne Gore i BiH na odluku Hrvatske da drastično poveća takse na uvoz voća i povrća iz zemalja koje nisu članice EU. „Odnosi Srbije i Hrvatske – izmedju opterećenja i simboličnih poruka“ o tome da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović namerava da uputi poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da na jesen poseti Hrvatsku.

SRPSKI TELEGRAF  –  Za list govori predsednik DS Dragan Šutanovac „Najskuplja stvar koju imam je mamin goblen“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar