U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 13. avgust 2020. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za 13. avgust pišu o virusu korona, o ruskoj vakcini protiv korone, kao i o upozorenjima Amerike da ona nije dobro testirana, o početku nove školske godine, reakcijama na najavu da Srbija razmatra kupovinu kineskih raketa i o drugim temama.

ALO – Paprene kazne za sve koje ulovi „Oko sokolovo“ da su nepropisno parkirani: „Pica i pljeskavica 25.000 dinara“. „U Patrijaršiju samo sa negativnim PCR testom“, o tome da će vladike na predstojećem zasedanju Svetog arhijerejskog sabora SPC morati da nose maske.

BLIC – List prenosi izjavu italijanskih lekara „Srbija se odlično bori sa koronom“. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević o novoj školskoj godini u tekstu „Roditelji mogu da biraju, nastavnici će raditi po zakonu“.

VEČERNJE NOVOSTI – O novoj ruskoj vakcini u tekstu „Prof dr Sergej Boljević prvi naš čovek koji prima vakcinu Sputnjik-5“. O nameri vlasti da kupi kinesko oružje u tekstu „Amerika i EU nam prete zbog raketa iz Kine“.

DANAS – „Tabloidi brane Telekom, napad na Mariniku Tepić“ o konferenciji za novinare potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić koju je prekinuo jedan od direktora Telekoma. O reakcijama na najavu kupovine kineskog oružja „Kinesko oružje ima političku cenu“.

INFORMER – List piše sa su zanatske škole prazne: „Niko neće u obućare, varioce, molere…“. List najavljuje „Stiže i ruska i kineska vakcina“ protiv korone.

KURIR – Pod naslovom „Crna lista“, o ljudima koji su, kako list piše, proganjani po nalogu Mire Marković, supruge nekadašnjem predsednika države Slobodana Miloševića.

SRPSKI TELEGRAF – Sa nadnaslovom „Opšti juriš na predsednika Srbije“ donosi tekst „Krivac svima za sve“, uz veliku sliku predsednika države Aleksandra Vučića.

POLITIKA – „Srbija uvodi karantin ili PCR test za strance“, piše dnevnik. „Profesor iz SAD finansira besplatne udžbenike za naše djake“ o informatičaru iz Srbije koji je pozvao nastavnike u Srbiji da pišu udžbenike, čije će izdavanje finansirati njegova fondacija „Alek Kavčić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar