U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 23. maj 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od četvrtka 23. maja najčešće prenose izveštaj Državne revizorske institucije o trošenju budžetskih sredstava, kontramerama koje Beograd priprema za Prištinu, o izgradnji gondole na Kalemegdanu, planu da Srbija u narednom periodu uveća rezerve zlata i drugim ekonomskim i političkim temama, o zapadnoj strategiji za Kosovo američkog profesora Edvara Džozefa

ALO  –  List donosi razgovor sa Jezdimirom Vasiljevićem, nekadašnjim vlasnikom Jugoskandika, pod naslovom „Nudio sam pet miliona da ubiju Miloševića“.

BLIC  –  „Nemam snage ni da se radujem, ovo je za svu našu decu“, kaže Igor Jurić pokretač inicijative o doživotnoj kazni zatvora za silovatelje i ubice dece i trudnica. „Opljačkan bek Crvene zvezde“, Milanu Raduloviću odneli nakit i satove. „Mirkoviću godinu dana robije“, bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković osudjen na godinu dana zatvora.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Nećemo na arbitražu, spremamo kontramere“, odgovor Srbije Prištini. „Na lokalu 93 odsto nabavki mimo pravila“, pokazao izveštaj Državne revizorske institucije. „Za matursko veče od 200 do 1.300 evra“, o tome koliko košta matursko veče.

DANAS  –  Pod naslovom „Predsednik kompromituje nezavisnost Narodne banke“, list piše o tome ko upravlja devizni rezervama, guvernerka NBS sa saradnicima ili političari. „Stručnjaci zaobidjeni u odlučivanju o gondoli na Kalemegdanu“, list piše da je Ministarstvo kulture pokrenulo vanrednu kontrolu Republičkog zavoda za zaštitu spomenika.

INFORMER  –  „Vučiću daj Kosovo ili si gotov“, list piše da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću stižu pretnje iz Vašingtona i prenosi da je američki profesor Edvard Džozef predočio novu strategiju za Kosovo. „Turski tok od januara“, navodi da će projekat vredan 1,5 milijardi evra biti gotov do kraja godine.

KURIR  –  Pod naslovom „Ivica Dačić preživeo bombaški napad“, list piše da su teroristi El Šababa napali predsedničku palatu u Somaliji dok je šef srpske diplomatije bio u palati.

POLITIKA  –  Srbija opet izmedju štapa i šargarepe“, o zapadnoj strategiji za Kosovo američkog profesora Edvara Džozefa. „Kupovina zlata najbolja zaštiti od krize“, o najavi da će Srbija svoje rezerve zlata sa postojećih 20 tona do kraja 2019. povećati na 30, a potom, u narednih godinu i po dana, na čak 50 tona.

SRPSKI TELEGRAF  –  Piše o tekstu Edvarda Džozefa pod naslovom „Horor plan Amera za Kosovo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar