U trendu

Naslovne strane za petak 14. jun 2019. godine

Dnevne novine na današnjim naslovnim stranama pišu o trvenju izmedju Beograda i Podgorice posle najave da će u Crnoj Gori biti donet zakon koji ugrožava imovinu SPC, pišu i o fomiranju Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i o budućnosti protesta „Jedan od pet miliona“.

ALO  –  „Huligani u fantomkama love Srbe u Dubrovniku“, list piše o napadima u tom gradu u Hrvatskoj.

BLIC  –  „Ovo je naša kuća? Sad imamo gde da se igramo i učimo“ – „Blic fondacija“ uručila ključeve novog doma porodici s petoro dece.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Da su hteli, sudili bi i Tačiju i Haradinaju“, kaže ministarka pravde Nela Kuburović o radu Suda za zločine OVK. Pod naslovom „Otimaju hramove, a krive Beograd“ o trvenju izmedju Beograda i Podgorice posle najave da će u Crnoj Gori biti usvojen zakon koji ugrožava imovinu SPC. U tekstu „Uključio se alarm: Umire čak 1.200 sela“ o formiranju Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.

DANAS  –  Pod naslovom „Pink i Hepi bez kazni zbog promocije nasilja“ o reagovanjima na prebijanje žena u rijalitiju „Zadruga“. „Entoni Godfri kandidat za novog ambasadora SAD u Beogradu“, o mogućem nasledniku Kajla Skota. U tekstu „Svaki grad odlučuje kako će ‘čuvati’ iskru pobune“ – o budućnosti protesta „Jedan od pet miliona“.

INFORMER  –  „Putin bi ratovao za Srbe na Kosovu“, list piše da je bivši šef NATO u vreme bombardovanja SR Jugoslavije Vesli Klark u Prištini upozorio Albance da bi otvoreni sukob sa Srbima sasvim sigurno uvukao u rat i Rusiju. O novom naoružanju pod naslovom „Dobili smo nove ‘Erbas’ helikoptere, piše da je prvi od naručenih sleteo u Batajnicu.

KURIR  –  „Narode probudi se, ako nestane selo, nestaće i Srbija“ – o osnivanju tima za preporod sela.

SRPSKI TELGRAF  –  List piše da je doskorašnji ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin u svojoj knjizi otkrio detalje o boravku u Srbiji i druženju sa ocem predsednika Aleksandra Vučića: „Vučićev otac plakao zbog filma o Kosovu“. O osnivanju tima za preporod sela: „Ako opstane selo, opstaće i naša Srbija“.

POLITIKA  –  „Intervencija specijalaca bila je reakcija na nasilje“, portparol misije KFOR Vinćenco Graso o akciji jedinice ROSU na severu Kosova. „Novi pritisak da se Kosovo primi u članstvo Interpola“, o stavu Beograda povodom najave iz Prištine da će se opet kandidovati za punopravnog člana medjunarodne policijske organizacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar