U trendu

Naslovne strane za petak, 20. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 20. maj 2022. godine najviše pišu o zajedničkoj liturgiji Srpske pravoslavne crkve (SPC) i Makedonske pravoslavne crkve (MPC) i sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, ali pišu i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

ALO – „Ulazak Srbije u EU ključan za zajedničku budućnost“ o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

BLIC – O sve većem broju dojava o bombama u Srbiji pod naslovom „Pojavili se sada čak i ‘bombaši’ imitatori“. Pod naslovom „Liturgija pomirenja, pa izbor episkopa“, o uspostavljenom jedinstvu SPC i MPC.

VEČERNJE NOVOSTI – O zahtevu Brisela „Osudjenike iz Haga izbacite s ekrana“. O zajedničkoj liturgiji SPC i MPC „Isceljena rana koja boli već pola veka“.

DANAS – „Dačić nije ispao iz trke za premijera“, piše list. O pokušaju države da privuče kompanije iz Moskve, pod naslovom „Srpske firme u Rusiji nude rad iz Beograda“.

INFORMER – Pod naslovom „Dobro došli, braćo“, list piše o liturgiji „pomirenja“ Srpske pravoslavne crkve i Makedonske pravoslavne crkve posle 55 godina. O ratu u Ukrajini „Na stotine ‘azovaca’ još se kriju pod zemljom“.

KURIR – Nakon sastanka sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Evropski savet očekuje da se Srbija pridruži sankcijama Rusiji“.

NOVA – O izjavi predsednika Srbije da od septembra globalno sledi možda najteže vreme od 1944. godine, list piše u tekstu pod naslovom „Pominjanje 1944. je pretnja nestašicama, švercom i inflacijom“. O donaciji košarkaša Nikole Mirotića za lečenje dečaka „Mirotić, drugo ime za ljudskost“.

POLITIKA – O razgovoru Vučića i Mišela o formiranju evropske geopolitičke zajednice „Važan korak napred, a ne zamena za EU“. List donosi tekst „Nastavlja se bezakonje sa imovinom Visokih Dečana“.

SRPSKI TELEGRAF – „Putinov laser skida dron za pet sekundi“ o novom naoružanju Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar