U trendu

Naslovne strane za petak, 22. jun 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od petka, 22. juna, najviše pišu o poseti bugarskog predsednika Rumena Radeva Srbiji, kosovskom pitanju i fotografijama starijeg sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, sa osudjenicima za najteža krivična dela na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje su se pojavile na društvenim mrežama.

ALO  –  „Šaćiri i Behrami državljani Srbije“, o tome da su reprezentativci Švajcarske početkom godine izvadili državljanstvo Srbije.

BLIC  –  „Policija istražuje rektora“, list piše o istrazi protiv bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića zbog optužbi za korupciju.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Prištini se klima još 10 priznanja“, list piše o diplomatskim aktivnostima Srbije u cilju smanjenja broja država koje su priznale nezavisnost Kosova. „Neće uspeti da me slome pred dijalog“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom fotografija njegovog sina na fudbalskoj utakmici sa osudjenicima za najteža krivična dela koje su se pojavile na društvenim mrežama.

DANAS  –  „Vučić svoju porodicu brani kršeći zakon“, o navodima predsednika Srbije da je njegova porodica napadnuta. „Srpska policija zlostavljala optužene umesto da vodi istrage“, o kritikama koje je Komitet za borbu protiv torture Saveta Evrope uputio Beogradu posle nenajavljene posete zatvorima i policijskim stanicama u Srbiji. „Priština je u šoku“, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

INFORMER  –  „Za gimnazije i medicinske treba više od 100 bodova“, o tome da će neke škole morati da računaju i diplome sa takmičenja, zbog velike konkurencije.

KURIR  –  Pod naslovom „Albanci nam isto čine i u politici i u sportu“, komentar poglavara Srpske pravoslavne crkve Irineja o utakmici Srbija-Švajcarska na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

POLITIKA  –  „Beograd i Sofija sve bliži“, o poseti bugarskog predsednika Rumena Radeva Srbiji. „Nemci u Pančevu ulažu 160 miliona evra“, o početku izgradnje nemačke fabrike CF za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Vučića ‘ubijaju’ preko sina“, o fotografijama predsednikovog starijeg sina Danila Vučića na fudbalskoj utakmici sa osudjivanim kriminalcima, a koje su se pojavile na društvenim mrežama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.