U trendu

Naslovne strane za petak, 26. april 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od petka najviše pišu o susretu predsednika Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Si Djinpinga u Pekingu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O razgovorima delegacija Srbije i Kine u Pekingu u tekstu „Podrška za Kosovo, Si nam šalje i oružje“.

DANAS  –  U tekstu „Priština i Tirana sve bliže ‘tihom’ ujedinjenju“ list piše o pozadini najava uspostavljanja zajedničkih diplomatskih predstavništava Albanije i Kosova. „Odlazak časnog čoveka i briljantnog novinara“, o reakcijama na smrt novinara Dejana Anastasijevića.

ALO  –  „Udar na porodicu Vučić preko narko dilera“, list piše o „napadima opozcije i pojedinih medija“ na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Podignite pare dok se bankomati ne isprazne“, list piše o radnom vremenu uslužnih objekata za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika

BLIC  –  Pod naslovom „Jutki ne može da se sudi u Brusu“ list piše da zbog navodnog uticaja bivšeg predsednika opštine Brus na sud u tom mestu, sudjenje u kom je optužen za seksualno uznemiravanje mora biti prebačeno u neki drugi grad u Srbiji.

INFORMER  –  „Si nam donosi FK-3“, list piše o susretu predsednika Kine i Srbije Si Djinpinga i Aleksandra Vučića. „Djilasovci šatorima blokiraju Beograd“, list piše o protestu „Jedan od pet miliona“ najavljenom za 4. maj.

KURIR  –  „Iz Kine stiže još investicija“, list piše o sastanku Si Djinpinga i Vučića u Pekingu. „Koliko deca smeju da gledaju TV“, list piše o savetima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o broju sati koje deca treba da provedu gledajući televiziju.

POLITIKA  –  „Beogradska štampa ponovo na Kosovu i Metohiji“, o obustavi petomesečne blokade izazvane odlukom Prištine da uvede takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, uključujući novine i časopise. „Ambasada Srbije izmeštena iz Tripolija kada su oko nje počeli oružani sukobi“, o bezbednosti zaposlenih u srpskoj diplomatskoj misiji u Libiji.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Poslednja bitka za Srbiju“, list piše o uticaju velikih sila na Balkanu. „CIA otkrila kako je Tito zavrnuo Dražu“, list piše o odnosima četnika i partizana u vreme Drugog svetskog rata i uticaju velikih sila na njih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.