U trendu

Naslovne strane za petak, 28. maj 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za petak, 28. maj, najviše piše o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa vrhom Srpske pravoslavne crkve (SPC), o Saboru SPC i izboru novih episkopa i drugim temama.

ALO – O istrazi protiv klana Veljka Belivuka i bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović list piše: „Dijanin rodjak pare kavčana prao preko farme svinja?!“. O bivšem košarkašu Marku Jariću list piše da se „uselio u Krcunovu vilu“.

BLIC – List piše o novim navodima nekadašnje glumice Merime Isaković, koja je optužila glumca Branislava Lečića za silovanje, u tekstu „Ima još Lečićevih žrtava“. O izborima u Srpskoj pravoslavnoj crkvi „Na redu izbor trojice episkopa“.

VEČERNJE NOVOSTI – U tekstu „Iz Brisela pritisak na petorku da prizna Kosovo“ o izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sastanka sa vrhom SPC. O budućoj funkciji predsednika Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića nakon ujedinjenja sa Srpskom naprednom strankom u tekstu „Šapić potpredsednik, Stefanović odstupa“.

DANAS – List piše da će SPC izmedju ručkova sa Vučićem i princom Aleksandrom Karadjordjevićem razmatrati kadrovske promene u tekstu „Cetinje vladici Joakiniju, u Zagreb episkop Jovan?“. Glumica Svetlana Bojković o „odbrani“ jezera Reva „Htela sam ljudima da pružim podršku“.

INFORMER – O kritikama na račun Novaka Djokovića zbog susreta sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom „Hejteri linčuju i Novaka“. List piše o pojačanju na Marakani „Kolarov stiže u Zvezdu“.

KURIR – O članu kriminalnog klana Veljka Belivuka „Miljković u zatvoru dobija bračne ponude i ljubavne poruke“. „Oprez u Makedoniji – prodaju lažne PCR testove za 50 evra“, prenose ove novine.

POLITIKA – Intervju sa odlazećim visokim predstavnikom UN u Bosni i Hercegovini Valentinom Inckom „Dejton ne predvidja miran razlaz u BiH“. O sastanku Vučića sa SPC u tekstu „Državni i crkveni vrh Srbije razgovarali o KiM“.

SRPSKI TELEGRAF – „Karići zaposlili Lukašenkovu snaju“, piše list. Izjava profesora na Univerzitetu Kembridž Timotija Lesa o, kako list navodi, razradjenoj strategiji protiv Srbije „Projekat strah“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.