U trendu

Naslovne strane za petak, 5. jun 2020. godine

Dnevne novine u izdanjima za 5. jun najviše pišu o problemima oko nastavka dijaloga Beograda i Prištine, o novim merama za otvaranje radnih mesta u Srbiji, o pretnjama koje se u jeku predizborne kampanje upućuju preko društvenih mreža i o drugim temama.

ALO  –  „Srbiju čekaju strašni pritisci, treba nam snažna vlada“, o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o predsojećem periodu i eventualnom nastavku dijaloga Beograda i Prištine. „Svim radnicima danas po 30.000 dinara“, o drugoj uplati minimalne zarade iz državnog budžeta za preduzetnike.

BLIC  –  Ministar finansija Siniša Mali govori za Blic: „Od jula mere za nova radna mesta“. „Tači se uzda da će mu Tramp rešiti Kosovo“, o najavama kosovskog predsednika da neće razgovarati sa predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i Srbijom.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Rat notara i katastra, ispaštaju gradjani“, o radu javnih beležnika u eri digitalizacije. „Tači se uzda u Amerikance, neće Lajčaka“, o novim preprekama za obnavljanje dijaloga izmedju Beograda i Prištine.

DANAS  –  „Procena vrednosti puteva kao rijaliti šou“, list se osvrće na polemiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka. „Vojska botova zamenila paravojne formacije“, razgovor sa Zoranom Gavrilovićem iz Birodija o napadima na njega preko društvenih mreža.

KURIR  –  „Da li je političar pedofil lokalni šerif“, o navodima osnivača Fondacije „Tijana Jurić“, Igora Jurića koji bi danas trebalo da bude saslušan o svojim navodima o političaru koji je pedofil.

INFORMER  –  „Zbog 12 sumnjivih u aviounu 91 turista poslat u karantin“, o avionu iz Katara čiji su putnici u Grčkoj zatvoreni na dve nedelje u izolaciju.

POLITIKA  –  „Srbija nije prestala s kampanjom povlačenja priznanja Kosova“, naslov teksta u kojem ova novina prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o rešavanju problema Kosova. O merama ruskih inspekcijskih službi na osnovu kojih tri domaća proizvodjača mesa i mesnih preradjevina mogu da nastave izvoz svojih proizvoda: „Ponovo kreće izvoz mesa i preradjevina u Rusiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.