U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 15. januar 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od ponedeljka pišu o predstojećim izborima u Beogradu i nizu drugih tema.

ALO  –  Pod naslovom „Putin hoće četvrtu Jugoslaviju“ list piše da to predsednik navodno želi radi „trajnog mira na Balkanu“. O TV seriji RTS list piše: „Snimane su i gore serije od ‘Nemanjića’ „.

BLIC  –  „Kako su ‘Nemanjići’ podelili Srbiju i RTS“, list piše o TV-seriji i „usijanju“ izmedju Programskog saveta i urednika i direktora RTS .

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Sarajevo neće priznati Kosovo“, kaže ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak. „Otimaju Ostrog od SPC“, Crnogoska pravoslavna crkva pokrenula inicijativu za ukidanje vlasništva SPC.

DANAS  –  U tekstu pod naslovom „Beli: Neću sa Inicijativom, niti sa bilo kim drugim“, Luka Maksimović iz Mladenovca govori o planovima nakon razlaza sa pokretom „Beli-Samo jako“. Pod naslovom „Bradić: hajka na domaće TV serije miriše na jeftin politički zadatak“, piše taj reditelj i urednik Kulturno-umetničkog programa RTS-a, a i nekadašnji ministar kulture.

INFORMER  –  List pod naslovom „Izbori za Beograd, startne poziciji“ piše da će lista kandidata „‘Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd’ imati 41 odsto, dok će iza njih 21 odsto glasova osvojiti bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas“ koji je kandidat koalicije Pokreta slobodnih gradjana i Narodne stranke za gradonačelnika.

KURIR  –  „Pravili selfije tokom operacije“ o osoblju novog Kliničkog centra u Nišu koje se slikalo tokom operacija. List piše i da „Nedeljno jedno dete umre od raka“ u Srbiji.

POLITIKA  –  Direktor Dečije klinike „Radojičić prvi na listi SNS“ za izbore u Beogradu, prenosi list najavu predsednika Srbije aleksandra Vučića. Premijer Japana Šinzo Abe je u intervjuu uoči današnje zvanične posete izjavio da je „Srbija je ključ stabilnosti na Zapadnom Balkanu“.

SRPSKI TELEGRAF – List objavljuje „Ispovest Radovana Karadžića iz Tribunala“ u Hagu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.