U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 16. decembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 16. decembar pišu o početku izgradnje Moravskog koridora, o pomeranju datuma predstojećih parlamentarnih izbora, o postupku koji se vodi protiv predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i o drugim temama.

ALO  –  Pod naslovom „Sveti Vasilije na prašta izdaju“, povodom najave da će mošti svetitelja biti na crkveno – narodnom saboru u Nikšiću, kojim SPC protestvuje zbog Nacrta zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

BLIC  –  Intervju sa liderom Nove stranke Zoranom Živkovićem o pomeranju datuma parlamentarnih izbora 2020. godine „Ovo je mala pobeda, vlast je morala da popusti“. List navodi da je policija evidentirala da je „čak 7.000 maloletnika počinilo krivično delo za 12 meseci“

VEČERNJE NOVOSTI  –  List piše o početku izgradnje Moravskog koridora: „Auto-putem uzduž i popreko“. Intervju sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem o optužbama iz Prištine „Hoću u Hag, ali kao svedok protiv OVK“.

DANAS  –  Intervju sa predsednikom opštine Stari grad Markom Bastaćem „Proces protiv mene ubrzan jer se vlast raspada“.

INFORMER  –  Pod naslovom „Auto-put koji menja Srbiju“, o započinjanu radova na Moravskom koriduru.

KURIR  –  „Srbi crnom magijom jure bivše ljubav“, o tome da postoji posebna pomama na društvenim mrežama.
 
SRPSKI TELEGRAF  –  „Ovo su mošti Svetog Save“, list piše da mošti prvog srpskog arhiepiskopa nisu spaljene na Vračaru u Beogradu.

POLITIKA  –  „Turska i Rusija na ivici vojnog sudara u Libiji“, o navodima da su te zemlje spremne na dublje uplitanje u gradjanski rat. Intervju sa predsednikom Matice Albanaca Srbije Demom Berišom: „O vladi Kosova presudiće Kosnet“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.