U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 22. maj 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 22. maj 2023. prenose stavove analitičara o opozicionom protestu „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, a pišu i o beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i NBA košarkašu Nikoli Jokiću.

ALO – Izjava novinarke Ljiljane Smajlović „Opozicija neće izbore, hoće hibridnu revoluciju“.

BLIC – List prenosi stvove analitičara o protestu „Srbija protiv nasilja“ pod naslovom: „Nastavak šetnje, izbori ili nešto treće“. Pod naslovom „Jokić zvezda Holivuda“, o nastupu NBA košarkaša Nikole Jokića.

VEČERNJE NOVOSTI – „Uz srpsko poreklo do stalne adrese“, o izmenama Zakona o strancima. „Jokićeva rola i za Holivud“, o NBA košarkašu.

DANAS – „Vlasti imaju više botova a opozicija objava“, o komunikaciji političkih stranaka i korišćenju društvenih mreža. List piše da posle najmasovnijeg trećeg protesta „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu „Gazela može izgubiti simbolički značaj“ i postavlja pitanje o tome „kako dalje“.

INFORMER – List piše o ratu u Ukrajini, pod naslovom „Ultimatum Zapada: Zelenski, ili kontraofanziva ili se predaj“.

KURIR – O vraćanju đaka u beogradsku školu u kojoj je pre 19 dana 13-godišnji đak te škole pištoljem ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja i ranio tri osobe, pod naslovom „Povratak“. Izjava funkcionera vladajuće Srpske napredne stranke Vladimira Orlića „Ne sme se potcenjivati opravdano narodno nezadovoljstvo zbog dve tragedije“.

NOVA – List piše da ministar prosvete Branko Ružić, uprkos tome što se povukao, i dalje obavlja funkciju, u tekstu pod naslovom „Ostavka Ružića nije stigla do Skupštine, SNS ne da Gašića“. „Režim spremao batinaše za sukobe s paorima“, kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

POLITIKA – „Proverićemo odgovornost roditelja za svaki slučaj vršnjačkog nasilja“, kaže tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Ljubivoje Đorđević. „Ministri u ‘Ribnikaru’, od danas u školi šest policajaca u svakoj smeni“, o situaciji u beogradskoj školi posle masovnog ubistva 3. maja.

SRPSKI TELEGRAF – „Jokić s tri prsta ubio Lejkerse“, o uspehu srpskog košarkaša Nikole Jokića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.