U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 27. septembar 2021. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 27. septembar 2021. godine, najviše piše o krizi u odnosima Beograda i Prištine, parlamentarnim izborima u Nemačkoj, izmenama u obrazovnom sistemu zbog epidemiološke situacije, drugim ekonomskim i društvenim temama.

ALO – „Čekaćemo NATO 24 sata, a onda će Srbija da reaguje“, list prenosi izjavu predsednika države Aleksandra Vučića o tome šta će se desiti ako Srbi na Kosovu budu napadnuti. O saobraćajnoj nezgodi u Zemunu u kojoj su povredjena deca „Autobus je naglo jurnuo, nisam mogao da ukočim“.

BLIC – „Polovina studenata onlajn, ostali na hibridnoj nastavi“, o početku akademske godine. „SAD traže rešenje već u prvom mandatu Bajdena“ list navodi se da Vašington želi sporazum o Kosovu do 2024. godine. Rezultati novog istraživanja o kliničkoj slici u tekstu „Vakcinisani 16 puta redje teško obole“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Čekamo NATO 24 sata, a ako ne reaguju, Srbija će“, prenosi list izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom situacije na severu Kosova. „Narod dostojno slavio vladiku“, o ustoličenju episkopa budimljsnko-nikšićkog Metodija.

DANAS – „Vučićevo zveckanje oružjem ugrožava i Srbe na KiM“ o podizanju borbene gotovosti Vojske Srbije zbog situacije na severu Kosova. „Patrijarh mora da se ogradi od režimskog vladike“, nakon pisanja vladike bihaćko-petrovačkog Sergija koji je kritikovao „drugosrbijance“. „Odlazak čoveka koji je stvari nazivao pravim imenom“, povodom smrti novinara Miloša Vasića.

INFORMER – Tuga u Trsteniku „Korona ubila muža i ženu“. „‘Migovi’ uzbunili NATO“, o nadletanju aviona Vojske Srbije u blizini Jarinja.

KURIR – „Prava Crna Gora, ustoličen vladika Metodije“, o hirotoniji vladike budimljansko nikšićkog u manastiru Djurdjevi Stupovi.

POLITIKA – „Zašto Evropa žmuri i ne reaguje“, o rezultatima Briselskog sporazuma. O izborima u Nemačkoj „Tesna borba za prvo mesto“. Intervju sa poverenikom za informacije od javnog značaja Milanom Marinkovićem „Za ćutanje administracije kazne i do 500.000 dinara“.

SRPSKI TELEGRAF – List navodi da je ruski predsednik poručio „Putin: Srbijo šalji tenkve na Kosovo ako Albanci napadnu sever“. „Metodje ustoličen, trobojka od 120 metara u Beranama“, o hirotonisanju episkopa budimljansko nikšićkog u Djurdjevim Stupovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.