U trendu

Naslovne strane za ponedeljak 3. avgust 2020. godine

Beogradska dnevna štampa u izdanjima za ponedeljak, 3. avgust 2020. godine najviše piše o ekonomskim rezultatima tokom korona-krize koje je objavila premijerka Ana Brnabić, političkim reakcijama uoči proslave „Oluje“ u Hrvatskoj, epidemiološkoj situaciji u zemlji i konstituisanju novog saziva Skupštine Srbije.

ALO – „Štakom pretukao medicinsku sestru“, o tome da je pacijent napao medicinsku sestru kada mu nisu dozvolili da izadje iz bolnice jer je zaražen koronom. Pod naslovom „Srpski vojnici dobili najmodernije puške“, o naoružavanju Vojske Srbije.

BLIC – „Broj zaraženih ispod 50 dnevno do septembra“, projektuje Krizni štab za suzbijanje kovid-19. List prenosi i rezultate istraživanje „Galupa“ o stavovima gradjana „Srbi ne vole Trampa kao što se priča“. „Rat saopštenjima Zvezde i Partizana“, o medjusobnim optužbama dva najtrofejnija domaća fudbalska kluba.

VEČERNJE NOVOSTI – Komentari na najavu da će predstavnik Srba u Hrvatskoj Boris Milošević prisustvovati u Kninu godišnjici vojno-policijske akcije Oluja „Miloševićev odlazak u Knin sramota za sve Srbe“. „Imamo i više zaposlenih, investitori ne odlaze“, ocenjuje Ana Brnabić.

DANAS – „Opozicija: Sednica Skupštine ne postoji“, povodom konstitutivne sednice parlamenta dan pre isteka zakonskog roka. „Najveće žarište u Evropi naš region“, povodom pogoršanja epidemiološke situacije na Balkanu. Autorski tekst lidera Dveri Boška Obradovića „Važno je biti sa prave strane barikade“.

INFORMER – „Srbi prvi u Evropi dobijaju vakcinu“, list piše da je to obećao kineski predsednik Si Djinping. List prenosi reči premijerke Ane Brnabić „Srbija druga rastuća ekonomija u Evropi“.

KURIR – Pod naslovom „Deca ’Oluje’“, svedočenja iz izbegličke kolone 1995. O kriminalnim obračunima na području Južne Amerike „Egzekucije, u ratu kartela ubijeno više od 10 Srba“.

POLITIKA – „Neosudjenim zločincima presudjuje istorija“, povodom kontroverzi zbog davanja ulice u Beogradu Blagoju Jovoviću koji je izveo atentat na Antu Pavelića. „Zbog nediscipline moguće ograničenje broja ljudi na kupalištima“, najavljuju Krizni štabovi širom Srbije. U vodiču za potrošače i tekst „Kako izbeći rizike onlajn kupovine“.

SRPSKI TELEGRAF – „Korona izaziva gubitak sluha“, list navodi posledice virusa. O tome da na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori savez više opozicionih stranaka predvodi profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić „Ovaj čovek će smeniti Djukanovića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.