U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 8. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 8. avgust najviše pišu o očekivanjima povodom formiranja nove Vlade Srbije i rada republičkog parlamenta, o situaciji sa epidemijom korona virusa i o drugim temama.

ALO – List piše „Kurti uhapsio rusku novinarku“, o hapšenju i proterivanju sa Kosova novinarke Darije Aslamove.

BLIC – „Dunav važna ruta za šverc kokaina kroz Srbiju“, list prenosi rezultate istraživanja Globalne inicijative protiv organizovanog kriminala. O radu prvog čoveka Srpske pravoslavne crkve Porfirija „Patrijarh koji rešava sporove“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o političkim dogovorima „Danas počinju pregovori o novoj vladi“. „Korona kosi starije od 80 godina“ o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

DANAS – Autorski tekst predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića „Naša vlast 2013. nije htela da inicira proces zatvaranja tribunala“. Aktivistkinja Aida Ćorović o govoru mržnje „Vojislav Šešelj i Aleksandar Vučić su vlasnici naših života“.

INFORMER – O najavi meteorologa da veće kiše neće biti pre jeseni „Presušio i Dunav“.

KURIR – List donosi analizu pod naslovom „Šta čeka novu vladu“.

NOVA – Povodom izjave predsednika Narodne skupštine Vladimira Orlića da će se u parlamentu sprovoditi politika predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića „Orlić Skupštinu vidi kao izvršni organ stranke i Vučića“. Ocena predsednika Dveri Boška Obradovića o vodjenju konstitutivne sednice parlamenta „Janković je vlastima održao lekciju iz parlamentarizma“.

POLITIKA – „Privedena pa oslobodjena ruska novinarka na Kosovu i Metohiji“, list piše o hapšenju i proterivanju sa Kosova novinarke Darije Aslamove. O posledicama suše u svetu „Zbog suše smanjena proizvodnja maslinovog ulja“.

SRPSKI TELEGRAF – List na naslovnoj strani piše o tenzijama izmedju Kine i Tajvana i o situaciji u Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.