U trendu

Naslovne strane za sredu, 11. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 11. maj 2022. godine pišu o priznavanju Makedonske pravoslavne crkve (MPC), poseti specijalnog izaslanika nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina Srbiji i najavljuju poskupljenje struje u Srbiji.

ALO – O ministarki Zorani Mihajlović list piše: „Ja premijerka, Amerikanci su uz mene“. Dešavanja u pravoslavnom svetu „Vartolomej će sad priznati i Miraševu sektu“.

BLIC- U tekstu „Sada bi na putu do EU da naprave i ‘čekaonicu'“ list piše o predlogu francuskog predsednika Emanuela Makrona. O Arhijerejskom saboru SPC zakazanom za 15. maj list piše: „Pomirenje SPC i MPC posle 55 godina“.

VEČERNJE NOVOSTI – Nakon što je Vaseljenska patrijaršija priznala Makedonsku pravoslavnu crkvu, list piše: „Vartolomej ponovo cepa pravoslavlje“. „Neizbežan skok cene kilovata“ o najavama poskupljenja struje u Srbiji. List navodi i da će nekadašnji premijer Srbije Zoran Djindjić dobiti „Spomenik na 20 godina od atentata“.

DANAS – Nakon sastanka sa opozicijom, specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin kaže „Ujedinjeni rekli da će imati jedan poslanički klub“. U tekstu „Kad Ministarstvo odbrane gradi bolnice – cena tajna“, o izgradnji pogona za proizvodnju „sinofarm“ vakcina u Zemunu.

NOVA – U tekstu „Istraga o pranju novca u SNS pod oznakom ‘strogo poverljivo'“, list navodi da tužilaštvo krije postupak o finansiranju vladajuće partije. List navodi i da „Ministarstvo zdravlja koči podizanje starosne granice za vantelesnu oplodnju“.

INFORMER – Licemerje Zapada: „EU ne da Ukrajini ni status kandidata“, piše list. Dešavanja u pravoslavnom svetu: „I preko Crkve udaraju na Srbe“.

KURIR – „Raskol u pravoslavlju“, o odluci vaseljenskog patrijarha da prizna Makedonsku pravoslavnu ckrvu. Akademik, istoričar Vasilije Krestić „Hrvatska i danas ima petenzije na BiH i Vojvodinu, samo čeka pogodno vreme“.

SRPSKI TELEGRAF – Zapadni lideri o Balkanu: „Makron želi Srbiju u Evropskoj uniji, Šolc se tome protivi“. List piše: „Radovac ubijen zbog 10 kg kokaina“.

POLITIKA – „Brisel se povukao pred Orbanom“ o sastanku predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen sa premijerom Madjarske oko naftnih sankcija Rusiji. List prenosi poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa otvaranja pogona „Koka kole“ u Neresnici: „Da se naši ljudi vrate iz inostranstva u Srbiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.