U trendu

Naslovne strane za sredu, 15. decembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 15. decembar, najviše pišu o problemima u snabdevanju električnom energijom, otvaranju novog klastera u pregovorima za pristup Srbije EU i o drugim temama.

POLITIKA – „Dramatična situacija u energetskom sektoru“ o javnoj sednici vlade na kojoj se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Potvrdjeni rezultati u sprovodjenju reformi“, list prenosi ocenu premijerke Srbije Ane Brnabić povodom otvaranja novog klastera u pretpristupnim pregovorima sa EU.

ALO – „Darija u gipsu došla u Skupštinu“, o postupku ministarke Darije Kisić Tepavčević. „Korona ubila porodilju (42) iz Kragujevca“, piše list.

BLIC – „Pedofili vrbovali devojčice od 15 godina“, list piše o akciji MUP-a Srbije. „Zapad opet preti sankcijama Dodiku“, o dešavanjima u Republici Srpskoj i reagovanjima na odluke Skupštine RS.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o otvaranju novog klastera u procesu pregovora za pridruživanje EU „Jasan signal da nas Evropa želi“. Intervju sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem „Predmete od 2018. godine rešavamo za četiri dana“.

DANAS -„Netačne sve Vučićeve cifre o platama u vojsci“, istraživanje lista povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povećanju plata u armiji. O problemima sa snabdevanjem strujom nakon prvih jačih padavina snega „Desetine hiljada ljudi EPS ostavio na mrazu bez struje“.

INFORMER – Vremenska prognoza „Srbija kao Sibir“. „Putin bi za šest dana ušao u Kijev“, tako procenjuju ukrajinski oficiri, piše list.

KURIR – „Otimačina“, list piše da bi zbog skandaloznog zakona Federacije BiH više od 250.000 Srba izbeglih iz BiH mogli da ostanu bez imovine.

SRPSKI TELEGRAF – „Film Aida silom guraju na RTS a Hrvati zabranili Daru iz Jasenovca“, povodom filma „Quo vadis, Aida“. Investicija: „Evropska banka daje Telekomu 70 miliona evra za 5G“, piše list.

NOVA – „Država htela da proglasi ‘Rio Tinto’ tajnom, pa uredbu povukla tri dana posle usvajanja“, list piše o povlačenju Uredbe o oblastima naučnih i drugih istraživanja od značaja za odbranu zemlje i o načinu i postupku za izdavanje odobrenja za vršenje tih istraživanja zajedno sa stranim licima ili za potrebe stranih lica, koja je povučena bez obrazloženja pre nego što je stupila na snagu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.