U trendu

Naslovne strane za sredu, 16. oktobar 2019. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 16. oktobar, pišu da su vlasti Kosova povukle zahtev za prijem u Interpol, o prekidu višednevnog protesta taksista u Beogradu, sukobu pristalica Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke tokom promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, kao i o slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

ALO – „Boško uzeo 1.300.000 da se baškari na Dedinju“, o tome koliko se izdvaja za stanovanje u Beogradu poslanika Dveri Boška Obradovića. „Vučić ubedio taksiste da odblokiraju grad“, o prekidu štrajka taksista.

BLIC – „Taksisti prekidaju štrajk“ u Beogradu posle više od dve nedelje. „Pet razloga zašto Kosovo ne sme da udje u Interpol“, prenosi list.

VEČERNJE NOVOSTI – Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u intervjuu: „Nije mi potrebna funkcija u SNS“. Dobitnik Nobelove nagrade za književnost Peter Handke izjavio: „Oživljavaju me Srbi sa Kosova“.

DANAS – „Ćosić: Cilj je uznemirenje novinara i najava ozbiljnih akcija“ o maskiranim osobama u dvorištu TV N1. „Grupa taksista prihvatila saradnju sa CarGo-om“ o formiranju novog taksi udruženja i prekidu štrajka taksista.

INFORMER – „Nacisti“, list piše da su knjigu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića palile pristalice Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa. „Otac bušio zid na kući sina ubila struja“, o tragediji u Silbašu.

KURIR – „Velika pobeda Srbije“, kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pošto je Kosovo povuklo zahtev za članstvo u Interpol. „Vučić prekinuo teror taksista“, o prekidu štrajka taksista posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

POLITIKA – „Priština odustala da bi izbegla novi debakl“ o zahtevu Kosova za prijem u članstvo Interpola. Pod naslovom „‘Folksvagen’ odustao od Turske, šansa za Srbiju“, list piše da je nemačka kompanija odustala od izgradnje fabrike u Turskoj zbog ofanzive na Siriju. „Beogradski taksisti prekinuli proteste posle razgovora s Vučićem“, piše list.

SRPSKI TELEGRAF – „Djilasovci palili knjige ko nacisti“, list piše da su pristalice Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa palili knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Pod naslovom „Ovo zlo čeka Vučića“, list prenosi „analizu istoričara“ o tome kakva opasnost preti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.