U trendu

Naslovne strane za sredu, 19. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 19. april 2023, pišu o poskupljenju namirnica i rata za kredite u Srbiji, o policijskoj akciji, o gradskoj vlasti Beograda, o Kosovu.

ALO – „Operacija Žiča, 70 uhapšenih“, o akciji MUP i BIA. „Kosovo u UN, Srbija u NATO“, o navodnim depešama Vikiliksa. „Kineska policija patrolira Njujorkom“, piše list.

BLIC – „Uhapšeno više od 65 osoba u regionu“ u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije Srbije i Europola. „Euroribor 3,5 odsto, rate kredita idu u nebesa“, o problemima svih koji su zaduženi u evrima.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ocenu iz vladanja računaju u prosek“, o predlogu izmena zakona o obrazovanju. „Zaplenjeno 30 automobila i zlatne poluge“, o regionalnoj policijskoj akciji u borbi protiv kriminala.

DANAS – „Cene u Srbiji neće padati“, o stopi inflacije i poskupljenjima. List komentariše da premijerka nastavlja da napada nezavisne medije i da ih krivi i za propale institucije, u tekstu: „Brnabić sramoti Srbiju i najvišu državnu funkciju“.

INFORMER – „Uhapšeni Zvicerovi i Džonijevi ‘vojnici'“, o hapšenju više osoba i zapleni droge na više lokacija u Srbiji“. O viznoj liberalizaciji za Kosovo u tekstu „Zapad ukinuo vize lažnoj državi“.

KURIR – „Hapšenje: Pali kavčani, u sefu imali 2,5 miliona dolara i zlatne poluge“, piše list. O viznoj liberalizaciji pod naslovom „Nepravda: Kosovo uporno odbija da formira ZSO, a nagrađeno je viznom liberalizacijom“.

NOVA – „Dalji rast javnog duga vodi ka padu penzija i plata“, kaže profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović. List piše da SNS ne podržava gradonačelnia Beograda: „SNS zazire od Šapića, moraće sa aferama da se bori sam“.

POLITIKA – „Dogovor sprečio sukob i uništenje Srbije“, piše list povodom deset godina od potpisivanja Briselskog sporazuma. „Dačić: Neće biti rasprave o članstvu Prištine u SE“, izjava ministra spoljnih poslova Srbije.

SRPSKI TELEGRAF – „Ovo su dokazi zločina u Oluji“, piše list o navodnim izveštajima i fotografijama tog zločina u Hrvatskoj. „Putin nosio nuklearni kofer u Ukrajinu“, navodi list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.