U trendu

Naslovne strane za subotu, 12. oktobar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 12. oktobar 2019. pišu o reakcijama na dodelu Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu, rešavanju kosovskog pitanja, zabrani ulaska generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću u Crnu Goru i drugim temama.

ALO  –  Centralna tema na naslovnoj strani lista je „Savićević smestio direktoru Zvezde progon iz Crne Gore“. List tvdi da Hendke pare od Nobelove nagrade daje Srbima sa Kosova.

BLIC  –  „Makronov poraz će odložiti rešenje za Kosovo“, list piše o trenutnoj poziciji evropskih sila u rešavanju kosovskog pitanja. „Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru“, list piše da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić zaustavljen na aerodromu u Tivtu i vraćen prvim letom u Srbiju.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini“, list piše o poseti premijera Rusije Dimitrija Medvedeva Srbiji.

DANAS   –  „Handkeovo književno delo u senci političkog delanja“, list piše o reakcijama na dodelu Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu. „Trifunović: Ne trebaju mu prljave pare“, intervju lidera Pokreta slobodnih gradnjana (PSG).

INFORMER  –  Milorad Dodik upozorava na opasne planove Aljbina Kurtija – „Dodik: Ako može velika Albanija, a zašto onda ne može velika Srbija?“ List navodi i da „zapad, Šiptari i Bošnjaci traže da se Hendkeu oduzme Nobel“

KURIR  –  List otkriva šta su Vučić i Grenel pričali u četiri oka: „Trampov specijalac tražio – Priznajte Kosovo!“. Handke na meti srbomrzaca: „Oduzmite mu Nobela jer voli Srbe“

POLITIKA  –  O reakcijama na dodelu ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost list piše „Handkeu osporavaju Nobela zbog srbofilije“. „Investitor počeo da ruši objekat na Pančićevom vrhu“, list piše o uklanjanju nelegalno izgradjenog kafića na Kopaoniku za koji je inspekcija u avgustu 2018. godine donela rešenje o rušenju.

SRPSKI TELEGRAF  –  U tekstu „Šta je predsednik sakrio od saradnika – Tajna Vučićeve službene beleške“ list otkriva šta je Vučić napisao a što niko nije smeo da vidi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar