U trendu

Naslovne strane za subotu, 20. avgust 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 20. avgust 2022. godine najviše pišu o sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu, o zadržavanju opozionionog političara Zdravka Ponoša na graničnom prelazu po povratku iz Hrvatske, dešavanjima u crnogorskom parlamentu.

ALO – List piše o strožoj kontroli saobraćaja na autoputevima kroz Srbiju „Pazi, kamere sve snimaju“.

BLIC – O pregovorima Beograda i Prištine „Ponudili smo im više rešenja, Kurti sve odbio“.

VEČERNJE NOVOSTI – O nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu „Ne damo da Kurti zatre Srbe na Kosovu“. List donosi podatke o odsustvu sa posla „Bolovanje za 150.000 ljudi“. Rasprava u skupštini Crne Gore „Milovi kriminalci udaraju i na državu“.

DANAS – O zadržavanju opozionionog političara Zdravka Ponoša na graničnom prelazu po povratku iz Hrvatske, pod naslovom „Vlast prati svaki korak opozicije“. List donosi analizu sastanka Vučića i Kurtija „Dogovor moguć uz veći pritisak SAD i EU“

NOVA – Intervju sa akademikom Vladimirom Stevanovićem „Vučićeve izjave ukazuju da će odluke Vlade o ‘Rio tintu’ biti pogažene“. O zadržavanju Ponoša na graničnom prelazu po povratku iz Hrvatske, u tekstu „BIA u slučaju Ponoša krši Ustav“.

INFORMER – „Ne kupujte agregate“, povodom najava nestašica struje list piše da se zbog cena benzina i dizela ne isplati alternativno snabdevanje. Prenosi i izjavu madjarskog premijera Viktora Orbana „Nema šanse da Zapad sad pobedi Rusiju“.

KURIR – List prenosi stav američkog Stejt departmenta posle neuspeha nastavka dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou „Poruka iz Vašingtona „Kosovsko pitanje prioritet za Ameriku“.

POLITIKA – Intervju sa direktorom RFZO Sanjom Radojević Škodrić „Samo izabrani lekari mogu da propisuju lekove o trošku države“. Rasprava u skupštini Crne Gore „Abazović: Raskrinkao sam hobotnicu“.

SRPSKI TELEGRAF – Prenosi izjavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića posle sastanka u Briselu „Vučić se ne predaje i ne plaši“. Navodi i da je okrivljeni za više teških ubistava i organizovani kriminal Veljko Belivuk formirao novu kriminalnu grupu „Velja iz zatvora stvorio omertu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.