U trendu

Naslovne strane za subotu, 20. jul 2019. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 20. jul, pišu o ostavci kosovskog premijera Ramuša Haradinaja kojeg je Specijalno tužilaštvo pozvalo kao osumnjičenog za ratne zločine, o rodu pšenice, o tome kako su sredstva iz državnog budžeta razdeljena medijima.

ALO  –  „Haradinaj ide u Hag, sad se neće izvući!“, o pozivu Ramušu Haradinaju da kao osumnjičeni ode u Hag. „Djoković se na US Openu bori za nagradu od 3.5 miliona evra!“, o predstojećem teniskom takmičenju u SAD.

BLIC  –  „Haradinaj ide u Hag da odgovara za ratne zločine“, tekst o ostavci Ramuša Haradinaja. Pod naslovom „Policajci razoružali kriminalca da bi ga rival izbo“, piše da su uhapšena dva policajca osumnjičena da su pomogala u pokušaju ubistva.

VEČERENJE NOVOSTI  –  „Ucenama teraju Srbe iz vojske“, list piše da crnogorske vlasti sprovode tihu čistku oficira, podoficira i vojnika srpske nacionalnosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Pod naslovom „Muž je pretukao, pa pokušao da se ubije“, list piše o novom slučaju brutalnog porodičnog nasilja. „Ramušu ponovo poziv iz Haga“, poziv Ramušu Haradinaju na saslušanje zbog zločina na Kosovu.

DANAS  –  Pod naslovom „Bojkot prorežimskih kompanija, tužba Šešelju, neposlušnost…“, list donosi tekst o samoodbrani gradjana koje vlast ignoriše. List piše da je za pola godine tabloidima razdeljeno 233.000 evra budžetskih sredstava „Otvoreno finansiranje propagande naprednjaka“.

INFORMER  –  „Ameri šutnuli Ramuša“, kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo ostavku, ide u Hag na saslušanje zbog ratnog zločina. „Sestru iz Zvečanske terete za mučenje“, medicinska sestra iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj snimljena kako maltretira tri deteta u toj ustanovi.

KURIR  –  „Makron šalje Haradinaja u Hag!“, Ramuš Haradinaj podneo ostavku na mesto premijera kosovske vlade zbog poziva na saslušanje. Pod naslovom „Pohlepni Miloje“, list piše o zloupotrebama u komisiji za zaštitu konkurencije.

POLITIKA  –  „Ramuš Haradinaj podneo ostavku“, o ostavci kosovskog premijera. List piše „Pšenica rodila za petinu manje“, ali da stručnjaci predvidjaju da će biti sasvim dovoljno za domaće potrebe, a da će preostati za izvoz pet miliona tona.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Tramp: Kosovo rešavam po hitnom postupku“, piše list. „Vulin: Tukao sam se sa Žandarmerijom“, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je do „okršaja“ došlo prilikom hapšenja Veselina Šljivančanina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.