U trendu

Naslovne strane za subotu, 22. april 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 22. april, najviše pišu o lokalnim izborima na severu Kosova, o izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji, ali i o drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI – „Zapad pomaže Prištini da pokori sever“, list piše o lokalnim izborima na severu Kosova, u kojima su predstavnici Srba odbili da učestvuju.

BLIC – „Vučić: Izbori na severu Kosova ujedinili Srbe“, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o prevremenim lokalnim izborima na severu Kosova koje organizuje vlast u Prištini.

ALO – List piše: „Kurti sprema haos na severu“, pred izbore u četiri opštine sa srpskom većinom u nedelju. „Zvicerovi vojnici oprali 40 miliona evra“, o hapšenjima „kavčana“ u Nemačkoj.

DANAS – Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić o suđenju za ubistvo Slavka Ćuruvije: „Uznemiren sam zbog puštanja Radonjića i Romića“. Povodom skandala kada je u beogradskoj osnovnoj školi sniman muzički spot u kome je učestvovao osuđivani kriminalac: „Kriminalci iz 90-tih kao idoli današnjih mladih“.

INFORMER – Pod naslovom „Čik na izbore“ o ponudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića opoziciji da skupe 85 potpisa poslanika za proveru njegovog legitimiteta na referendumu. „Prosečna penzija biće veća za 50 evra“, o najavi povećanja penzije do kraja godine.

KURIR – Ambasador SAD Kristofer Hil poručuje „Najvažnija stvar je formiranje Zajednice srpskih opština“. „Kako da školstvo vrati ugled i ponovo bude temelj društva“, nakon muzičkog spota koji je sniman u osnovnoj školi u kome je učestvovao osuđivani Kristijan Golubović.

NOVA – List piše o amandmanima na izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji pod naslovom: „Ispitati zajam ‘Telekomu’ vredan 70 miliona evra, dodelite petu frekvenciju“.

POLITIKA – O lokalnim izborima koji će u nedelju biti održani na severu Kosova „Izbori u kontejnerima sramota za demokratiju“. Intervju sa predsednikom Nove demokratske stranke Srbije Milošem Jovanovićem: „Evropski plan je poguban za Srbiju“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić: Zapad i Kurti ujedinili Srbe na severu“, izjavio je predsednik Srbije povodom lokalnih izbora na severu Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar