U trendu

Naslovne strane za subotu, 23. mart 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za subotu, 23. mart, najviše pišu o presudi Haškog tribunala bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, o 20. godišnjici NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, kao i o svedočenju vozača autobusa u udesu u kojem je povredjena voditeljka televizije Pink Dea Djurdjević.

ALO – „Za Srbiju vredi žrtvovati sve“ ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin položio vojničku zakletvu sa vojnicima koji dobrovoljno služe vojsku. „Sloba zapadu nudio sve, samo da nas ne bombarduju“, kaže nekadašnji jugoslovenski premijer Momir Bulatović.

BLIC – „Bio je led, mislio sam da sam zgnječio Deu“, o svedočenju vozača autobusa o nesreći u kojoj je povredjena Dea Djurdjević. List piše i o zaostavštini Haškog tribunala pod naslovom „Dosije Hag žrtve, kazne i kontroverze“. „Kilogram jabuka samo četiri dinara“ piše o niskoj otkupnoj ceni jabuka na tržištu.

VEČERNJE NOVOSTI – „Traže da se Karadžiću oduzme i orden“ o sve glasnijim zahtevima EU da se haškom osudjeniku Radovanu Karadžiću oduzme orden Republike Srpske, kao i da se njegovo ime izbriše iz naziva javnih institucija u Republici Srpskoj. List piše i o svedočenju vozača autobusa u saobraćajnoj nesreći u kojoj je povredjena Dea Djurdjević „Proklizao sam zbog leda i udario Deu“.

DANAS – „Svi u Beograd na veliki skup 13. aprila“, o porukama sa protesta „Jedan od pet miliona“ održanih u petak u više gradova Srbije. List piše o obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja SRJ „Vlast manipuliše brojem žrtava“. Intervju potpredsednika Narodne stranke Siniše Kovačevića za taj list „Vučić ne bi prošao kasting za film o Kosovu“.

INFORMER – „Strašna laž“, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio navode Uroša Savića uhapšenog zbog protesta u Beogradu, da tokom pritvora nije dobio hranu ni vodu. „Španski sudija: Nema dokaza da je Karadžić ratni zločinac“, list prenosi izjavu člana žalbenog veća u Hagu Hose Rikarda de Prada.

KURIR – „Objava rata Srbiji“, list piše da su oružane snage Albanije stigle na kosovo gde vežbaju sa Vojskom Kosova. „Karadžić u zatvoru sa Brejvikom“, bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić mogao bi da služi kaznu u norveškom zatvoru u kom je i Andres Brejvik koji je 2017. godine ubio 77 ljudi.

POLITIKA – „Folksvagen još vaga, Srbija favorit“ o mogućem dolasku te nemačke kompanije u Srbiju. „Gradnja gasovoda kroz Srbiju samo uz političke garancije“ piše o početku gradnje deonice gasovoda „Turski tok“. „Trampova odluka o Golanskoj visoravni poklon Putinu“ list piše o najavi predsednika SAD Donalda Trampa da će SAD priznati okupirani deo Golanske visoravni kao deo Izraela.

SRPSKI TELEGRAF – „Srbi oborili tri nevidljiva aviona F-117“, tekst povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja SRJ. „Mitar Mirić u filmu Klinta Istvuda“, list piše da je film „Mazga“ američkog reditelja i glumca privukao pažnju srpske javnosti zbog citata iz pesama srpske narodne muzike, poput strofe „Voli me danas više nego juče“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.