U trendu

Naslovne strane za subotu, 28. januar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 28. januar 2023. najviše pišu o nemačko-francuskom predlogu za Kosovo, dijalogu Beograda i Prištine i Zajednici srpskih opština.

POLITIKA – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi za list „Formiranje ZSO po potpisanim principima“. „Vagner grupa je za Vašington postala međunarodna teroristička organizacija“, piše list o ruskoj privatnoj paravojnoj formaciji.

ALO – List navodi da lider Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović „priziva Majdan u Srbiji“.

BLIC – Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže za list „Srbija da izvuče što više može i da prihvati plan EU za Kosovo“. O hapšenju brazilskog fudbalera „Dani Alveš: Od trofejnog fudbalera do seksualnog predatora“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Kosovo udara u kiparski i španski zid“, o lobiranju Prištine za priznanje nezavisnog Kosova. „Došao nepozvan da drži lekcije“, o novoj rundi međustranačkog dijaloga koji je predvodio evroparlamentarac Vladimir Bilčik.

DANAS – „Samo Vučić zna o čemu se pregovara“, kažu sagovornici lista o dijalogu Beograda i Prištine. „Zbog kvara na bageru od 20 miliona evra – 30 odsto manje uglja“, o havariji na mašini u Rudarskom basenu Kolubara.

INFORMER – List navodi da deo opozicije traži od EU „da zabrani Vučića“.

KURIR – List piše da o delovima predloga za rešavanje kosovskog pitanja fondacije Fridrih Ebert, koji su se pojavili u medijima „Analitičari: Predlogom statuta o ZSO umanjuju se prava Srba na KiM“.

NOVA – Bivši predsednik Srbije Boris Tadić u intervjuu za list ocenjuje „Vučić je Kosovo gubio i u ratu i u miru“. „Svi bi na pregled u Beograd, pa se na magnetnu rezonancu čeka dve godine“, lis piše o stanju u srpskom zdravstvu.

SRPSKI TELEGRAF – „Šariću zaplenili nekretnine vredne milione evra“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.