U trendu

Naslovne strane za utorak, 23. april 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorka pišu o predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana u Berlinu 29. aprila, o obeležavanju 20. godišnjice od bombardovanja zgrade RTS-a i drugim temama.

ALO  –  Pod naslovom „Boru Čorbu živog sahranili“ o reakcijama na nastup poznatog rokera na mitingu na kom je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Ukrajina ne bi priznala Kosovo ni da nam Rusija vrati Krim“, kaže ambasador te zemlje u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič. 

BLIC  –  „Vučić do kraja meseca sa Sijem, Putinom, Merkel i Makronom“, o predstojećim sastancima predsednika Srbije u Pekingu i Berlinu. „Zašto je nevidljiva poternica za Markom Miloševićem“, list piše da je poternica koja ja raspisana 2007. protiv sina bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića postala nevidljiva na sajtu Interpola.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Potpišite sporazum do oktobra“, list piše o sastanku u Berlinu kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Kosova Hašim Tači. „Za držanje droge do 10 godina robije“, o izmenama Krivičnog zakonika. 

DANAS  –  „Olja Bećković: Rešili da se dodvore predsedniku“, list prenosi izjavu novinarke Olje Bećković povodom otkazivanja tribine Instututa za evropske poslove u Nišu na kojoj je trebalo da učestvuje . „Sendvič za ‘Lutku sa naslovne strane“, o nastupu rok benda Riblja čorba na mitingu Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

INFORMER  –  „Upašće na sever Kosova do 5. juna?“, o navodnom planu Prištine da zauzme četiri opštine na severu Kosova.

KURIR  –  „S papom ću pričati o ubijanju Srba u Jasenovcu“, kaže predsednik Predsedništva BiH Milorad Dodik uoči posete Vatikanu. 

POLITIKA  –  „Dve decenije od udara na zgradu RTS-a“, o 20. godišnjici od NATO bombardovanja te medijske kuće. „Ukrajini se smeši geostrateško mešanje karata“, list piše o pobedi komičara Volodimira Zelenskog na predsedničkim izborima u toj državi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.