U trendu

Naslovne strane za utorak, 26. april 2022. godine

Beogradska štampa na naslovnim stranama izdanja za utorak, 26. april, piše o posledicama koje rat u Ukrajini ima na Srbiju, o zemljotresu u Bosni i Hercegovini i drugim temama.

ALO – O teniseru Novaku Djokoviću posle poraza u finalu turnira Srbija Open i njegove izjave da je bolestan „Nole mora pod nož“.

BLIC – „Strašni pritisci na Srbiju zbog Kosova i Putina“, piše list uz analizu šta će Srbiji doneti reizbor francuskog predsednika Emanuela Makrona, kako kriza utiče na EU i šta se zbog toga dogadja na Kosovu. O zemljotresu u Hercegovini i tome da li će zemljotresa biti i u Srbiji „Da li nam preti jači zemljotres“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o jedinici MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala „I policija nam čuva vazduh, vodu i zemlju“. „Nova uslovljavanja Srbiji – Sankcije Rusiji i dobićete ništa“, o zahtevima Evropske unije.

DANAS – Glavni urednik portala European Western Balkans Nemanja Todorović Štiplija ocenjuje „Vlast bi da uništi nezavisno novinarstvo“. List prenosi ocenu predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića „Opozicija je na ovim izborima propustila gotovo sve što je mogla“.

INFORMER – List piše o teniseru Novaku Djokoviću i njegovoj izjavi posle poraza na turniru Srbija Open, pod naslovom „Ja sam bolestan“.

KURIR – O izjavi premijera Kosova Aljbina Kurtija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugrožava mir na Balkanu list piše pod naslovom „Kurti napao na Vaskrs“. O tome da je patrijarh Porfirije ugostio beskućnike na Uskrs „Čovečno“.

NOVA – Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd najavljuje „Institucije će se baviti Savamalom kad SNS bude pao“. „MUP kupuje softver za praćenje koji je moguće zloupotrebiti“, piše list.

POLITIKA – O demografskoj situaciji u Srbiji „Do 2050. biće nas za petinu manje“. „Bliži se rok za uvodjenje elektronske fiskalizacije“, o novinama u finansijskom sektoru.

SRPSKI TELEGRAF – „Cela Evropa ostaje bez nafte“, list piše o mogućoj posledici rata u Ukrajini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.