U trendu

Naslovne strane za utorak 7. mart 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 7. mart 2023. godine pišu o kultu ličnosti Aleksandra Vučića, Kosovu, novom zakonu o saobraćaju, skupljim kreditima i ostalim temama.

ALO – List piše o požaru u Novom Pazaru u kojem je stradalo četvoro dece „Još čujem vriske dece u plamenu“.

BLIC – O novom zakonu o saobraćaju po kojem će se bahatim vozačima oduzimati dozvola iz 18 razloga, pod naslovom „Pobeda pešaka“. O tome da teniser Novak Đoković neće igrati na turnirima u SAD „Noletu ni Bajden nije pomogao“.

VEČERNJE NOVOSTI – O ratu u Ukrajini i odluci ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da se vojska ne povuče iz Bahmuta „Kocka se životima 10.000 vojnika“. U autorskom tekstu profesor ustavnog prava Vladan Petrov kaže „Neodgovorna opsesija Vučićevom krivicom“. O postupanju prištinskih vlasti „Rešeni da nam u UN izbiju ruske i kineske adute“.

DANAS – Povodom rođendanskih čestitki koje su upućene predsedniku Srbije „Ličnost kojoj treba kult baš i nije neka ličnost“. Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić „Vučić krši Ustav i treba ga zaustaviti“. O peticiji za smenu republičke tužiteljke Zagorke Dolovac i tužioca Nenada Stefanovića pod naslovom „Tužilaštvo degradirano na nivo partijske svojine“.

NOVA – Srbija ne mora da blokira Kosovo u UN, ali to mogu Rusija i Kina, ocenjuje list u tekstu pod naslovom „Zapad Vučiću olakšava da potpiše sporazum o Kosovu“. Direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Milan Žegarac upozorava „Imamo epidemiju raka, hitno nam treba nova bolnica“.

INFORMER – Povodom tragedije u Novom Pazaru „Majka još ne zna da su joj deca izgorela“. O nemačkom kancelaru Olafu Šolcu „Ratni cilj: Uništiti Putina“.

KURIR – O ubistvima žena „Da se ne ponovi“. O tragediji u Novom Pazaru „Ocu koji je ostao bez četvoro dece u požaru lekari se bore za život“.

POLITIKA – O dešavanjima u Skupštini „Većina stranaka ne želi novu sednicu o Kosmetu“. O jubilarnom 30. Kopaonik biznis forumu „Inflacija bi na kraju 2023. trebalo da bude upola niža“. O novim troškovima „Kamata na gotovinske kredite dostigla 12,5 odsto“.

SRPSKI TELEGRAF – Piše o predsedniku države Aleksandru Vučiću „Desničari spremaju krv na ulici“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar