U trendu

Nastavak dijaloga 5. avgusta

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je danas da će se dijalog između Kosova i Srbije nastaviti 5. avgustai odbacila najave da može doći do prekida ili suspenzija tog dijaloga.

„Dijalog će se nastaviti. Proces je aktivan i mi nastavljamo razgovore. Kao što znate razgovori se mogu odvijati i na daljinu. Na Kosovu je bila delegacija EU, ali da li je bilo zahteva za prekid razgovora, ne znam“, rekla je Tahiri za dnevnik Epoka e re dodajući da o tome može odlučiti samo Vlada Kosova.

Ona je najavila da će se u Briselu 5. avgusta nastaviti razgovori na kojima će se odlučiti o svim tehničkim aspektima sporazuma o priznanju polisa osiguranja između Kosova I Srbije.

„Imamo saglasnost da se 5. avgusta sastanemo u Briselu da bi predstavili sve tehničke pripreme kako ne bi bilo opravdanja od strane Srbije da navodno zbog tehničkih priprema nisu uspeli da ostvare sporazum“, kazala je Tahiri.

Prema njenim rečima, u okviru dijaloga u Briselu ostaju pitanja primene sporazuma o energetici, uklanjanja barikade na reci Ibar u Kosovskoj Mitrovici i zajednice opština sa srpskom većinom.Krajem prošle nedelje trebalo je da počne da se primenjuje ranije postignut sporazum o ukidanju taksi za osiguranje automobila, koja se plaća na prelazima izmedju Kosova i centralne Srbije, ali on se i dalje ne primenjuje, za šta Kosovo i Srbija medjusobno prebacuju odgovornost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar