U trendu

Nastavak saradnje između Beograda i kompanije Lukoil Srbija

BEOGRAD – Sporazum o nastavku saradnje između Grada Beograda i kompanije „Lukoil Srbija“ potpisali su danas pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor za ekonomiku, finansije i trezor te kompanije Aleksandar Simbirjov.

„Počastvovan sam što Grad četvrtu godinu zaredom sa kompanijom Lukoil Srbija potpisuje ovakav sporazum. To je proizvod sjajne saradnje, razumevanja, uzajamnog poštovanja i dobar primer da Beograd, kao lokalna samouprava i glavni grad Srbije, sa kompanijama koje posluju na njegovoj teritoriji ima izuzetno dobru i razvijenu saradnju“, rekao je Mladenović nakon potpisivanja sporazuma.

Naveo je da su Grad Beograd i Lukoil pre četiri godine prepoznali zajednički interes da sarađuju, da ta kompanija ulaže u svoju infrastrukturu, u objekte i na taj način uslugu diže na viši nivo i zapošljava nove radnike.

„Mi u Gradu Beogradu smo zbog toga zadovoljni i zahvalni kompaniji Lukoil, ali složili smo se zajedno da je tu saradnju moguće razvijati i na drugim poljima. Ova kompanija je prepoznala način da, kroz finansijska sredstva, pomogne niz manifestacija u Beogradu“, rekao je Mladenović.

Dodao je da je bilo i drugačijih vidova saradnje, poput sređivanja parkova i javnih površina, u kojima je kompanija pomogla Gradu Beogradu.

Mladenović je izrazio nadu da će saradnja Grada sa kompanijom Lukoil biti još bolja i konkretnija, te da će građani biti zadovoljniji.

Simbirjov je rekao da je sporazum koji je danas potpisan predstavlja nastavak dugododišnje saradnje sa Gradom na podršci mnogih socijalnih projekata, kao i onih iz oblasti sporta i kulture.

„Mi se još jednom obavezujemo da pružimo podršku realizaciji projekata na polju kuture, sporta i socijalne zaštite koji će biti na dobrobit Beograda i njegovih građana. U ime kompanije ‘Lukoil Srbija’ želim da izrazim veliku zahvalnost Gradu za svu podršku koju pružaju u realizaciji svih zajedničkih pitanja. Uveren sam da ćemo nastaviti da razvijamo saradnju, u korist i grada Beograda i naše kompanije“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.