U trendu

Nastavak sednice Skupštine Srbije u ponedeljak

Skupština Srbije prekinula je danas oko 20 sati konstitutivnu sednicu, a nastavak je zakazan za ponedeljak u 10 sati.

„Gospodo, ova rasprava traje 10 sati, zakazujem nastavak sednice za ponedeljak u 10.00“, rekao je predsedavajući, najstariji poslanik Dragoljub Mićunović.

Tom predlogu usprotivili su se poslanici većine, koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koji su prvi prišli stolu za kojim sedi predsednik Skupštine.

Poslanici su danas uspeli samo da verifikuju mandate, a na dnevnom redu s bili još i izbor predsednika Narodne skupštine, potredsednika, generalnog sekretara i radnih tela.

Za predsednika Skupštine predložen je samo jedan kandidat  –  Maja Gojković, na predlog koalicije okupljene oko SNS, dok su za potredsednike predloženi Djordje Milićević (SPS), Gordana Čomić (DS), Veroljub Arsić (SNS), Konstantin Arsenović (PUPS),  Vladimir Marinković (SDPS), Vjerica Radeta (SRS) i Jasmina Nikolić (Pokret Dosta je bilo).

Rasprava je trebalo da traje do 18 sati, ali je produžena, jer su poslanici često „skretali“ sa tema dnevnog reda, izbora predsednice i sednica je protekla u atmosferi medjusobnih optužbi i dobacivanja poslanika, dok su njihove kolege govorile.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.