U trendu

Nastavak suđenja Oliveru Ivanoviću

Sudjenje lideru Gradjanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliveru Ivanoviću biće nastavljeno danas u Euleksovom Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Danas se čekuje da završne reči na suđenju Ivanoviću i još četvorici Srba iznesu advokati optuženih Ilije i Nebojiše Vujačića i Aleksandra Lazovića koji se terete za teška krivična dela počinjena 2000. godine u Kosovskoj Mitrovici.

U decembru su završne reči izneli advokati lidrera GI SDP Olivera Ivanovića i penzionisanog pukovnika MUP-a Dragoljuba Delibašića, koje optužnica tereti da su odgovorni za smrt više Albanaca stradalih  tokom sukoba 1999. i 2000. godine u ovom gradu.

Izricanje presude očekuje se 21. januara.

Advokati optuženih očekuju oslobađajuće presude jer kako ističu tokom istrage i suđenja koje je trajalo više od godinu dana ni jedan svedok nije direktno optužio Ivanovića i četvoricu Srba za dela koja im se stavljaju na teret.

Oliver Ivanović uhapšen je 27. januara 2014. godine kada je na poziv tužioca otišao da da izjavu i u pritvoru je bio do oktobra prošle godine kada je njemu i Dragoljubu Delibašiću zatvorski zamenjen kućnim pritvorom.

Nebojiša Vujačić i Aleksandar Lazović pušteni su da se brane sa slobode dok Ilija Vujačić nije bio u zatvoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.