U trendu

Nastavak suđenja žandarmima za napad na Vučića 25. decembra

Suđenje žandarmima kojima se sudi za napad na brata premijera Srbije Andreja Vučića i na brata gradonačelnika Beograda Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine biće nastavljeno 25. decembra u 10 časova.

U današnjem nastvaku suđenja počelo je ispitivanje vojnog policijca Saše Jovanovića, koji radi u pratnji premijera i koji je takođe povređen 28. septembra 2014. godine.

Jovanović je danas prepoznao četvoricu optuženih za napad. Prvi čovek na koga je pokazao je Dragan Savić, za koga je rekao da je jedan od dvojice policajaca koji su nauglu Birčaninove i Ulice Svetozara Markovića prišli Vučiću i Malom i kome je on pokušao da se legiotimiše.

„Onaj koji je prvi istupio, prva palica je krenula iza njega i tada sam video da je i on podigao palicu, ali ne znam da li me je on udario“, kazao je Jovanović.

On je dodao da prepoznaje još tri osobe i pokazao na Zlatka Gigića i Mitra Milosavljevića, za koje je tvrdio da su mu prišli kada je pao na zemlju od udarca, da su nosili crnu uniformu i da su ga udarali palicama i šutirali. Zatim je pokazao na Dalibora Đorđevića za koga je rekao da ga je video u zgradi Vlade Srbije i da je taj čovek tvrdio da je napadnut, na šta mu je njegov kolega rekao da laže.

Odgovarajući na pitanje tužioca, Jovanović je rekao da se toga dana dva puta legitimisao, prvi put kada su on, njegov kolega, Vučić i Mali naišli na žandarmeriju na uglu Birčaninove i Ulice Svetozara Markovića, a drugi put kada je zbog udarca u glavu pao na zemlju i kada je video da mu se približavaju žandarmi koji su bili obučeni u crne uniforme.

On je dodao da je legitimaciju držao u visini glave i da je jasno moglo da se vidi ko je, ali da njegova i legitimacija njegovog kolege nikoga nisu zanimale, kao i da ni on, ni ostali sa kojima je bio tog dana ni na koji način nisu vređali žandarme niti pokazivali fizičku agresiju.

Jovanović je kazao da ne može da odgovori na pitanje zašto se toga dana kretao baš Pasterovom i Ulicom Svetozara Markovića, jer je to službena tajna i da bi, ako bi odgovorio moglo da se vidi, kako se kreće obezbeđenje premijera Srbije.

Suđenje će 25. decembra biti nastavljeno postavljanjem pitanja odbrane Jovanoviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.