U trendu

Nastavio da gradi i pored zabrane, podnete krivične prijave

BEOGRAD – Zgrada u izgradnji u beogradskom naselju Mirijevo, sa koje se danas obrušio zid, bespravni je objekat, a inspekcija je već ranije zatvorila to gradilište jer nije postojala građevinska dozvola, saopštila je gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac.

Povodom današnjeg incidenta na gradilištu u Ulici Lazara Trifunovića, iz Sekretarijata saopštavaju da je građevinski inspektor izašao na lice mesta, zapisnički konstatovao stanje i podneo krivičnu prijavu.

Precizirano je da je krivična prijava podneta zbog sumnje da je izvršeno krivično delo skidanje i povreda službenog znaka i pečata, kao i krivično delo nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova.

Inspekcijski nadzor je i dalje u toku, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.
U beogradskom naselju Mirijevo obrušio se zid petog sprata zgrade u izgradnji, a u tom incidentu niko nije povređen.
Prema rečima očevidaca, zid je pao na dva metra od žene koja je krenula na posao, a jedna stanovnica Mirijeva je u dopisu prosleđenom RTS-u navela da gradilište nije obeleženo, a da ne postoji tabla o izvođaču radova, periodu trajanja i svim drugim neophodnim informacijama.

Podunavac je precizirala da, imajući u vidu da je stupanjem na snagu Zakona o planiranju i izgradnji, 6. novembra, inspekcijski nadzor nad izgradnjom objekata poveren gradu Beogradu i dalje se vrši pred Građevinskom inspekcijom Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda.

„Gradska građevinska inspekcija je preuzela vršenje inspekcijskog nadzora nad izgradnjom ovog objekta. Zatvoreno je gradilište i podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a Krivičnog zakonika“, navela je Podunavac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.