U trendu

Nastavlja se blokada Pravnog: Studenti i profesori odigrali kolo (Video)

Danas se nastavlja štajk studenata Pravnog fakulteta, a nekolicina protestanta prenoćilo je u zgradi. Oni su jutro dočekali u amfiteatru V.

Za danas u 15 sati zakazan je zbor studenata, nakon čega ćemo odlučiti šta ćemo dalje da radimo – kaže jedan od studenata sa Pravnog.

Uprkos tome, na Pravnom fakultetu kažu da će predavanja i vežbe danas biti održana uobičajeno.

Studenti blokirali Pravni fakultet

Oko 300 studenata sa starijih godina Pravnog fakulteta u Beogradu blokirali su juče ovu visokoškolsku ustanovu i prekinuli nastavu. Oni imaju devet zahteva, među kojima su vraćanje „oktobra dva”, ispitnog roka, koji su, kažu, imali godinama, kao i smanjenje cene boda sa 1.200 na 750 dinara…

Studentima se kasno popodne obratio dekan Pravnog fakulteta prof. dr Sima Avramović, koji je pokušao da smiri situaciju uz reči da je već ispunjeno šest od devet njihovih zahteva. On je apelovao na studente da se vrate na nastavu, poručujući im da ne prave haos jer je ovo uvek bio fakultet reda i da omoguće kolegama koji to žele da prisustvuju nastavi.

Pitali smo studente da li je tačno da među njima ima i akademaca sa drugih fakulteta, kako je rekao dekan Avramović, a oni su nam odgovorili da ovaj protest nema veze sa Filozofskim fakultetom. Ipak, priznali su da među njima ima nekoliko akademaca sa te visokoškolske ustanove. Objasnili su nam da su oni „samoorganizovani“ studenti jer ih nije podržao studentski parlament.

Akademci su rekli da će ostati na fakultetu do ispunjenja zahteva i obećali su da će dozvoliti zaposlenima i dekanu da izađu iz zgrade.

(S.G.“Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.