U trendu

Nastavlja se suđenje po tužbi Šešelja protiv lista Blic

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje po tužbi lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja protiv dnevnog lista „Blic“ zbog objavljivanja teksta u kojem je pisalo da je on naručio ubistvo predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno saslušanjem ministara spoljnih poslova Ivice Dačića i tadašnjeg direktora BIA Saše Vukadinovića kao svedoka.

Oni će biti saslušani jer su prisustvovali sednici Odbora Skupštine Srbije za bezbednost juna 2010. godine, na kojoj je, kako je ranije rekla novinarka i autorka teksta Tamara Marković Subota, dobila informacije na osnovu kojih je tekst napisan.

Kako je Šešelj istakao na prethodnom ročištu, dnevni list Blic, odnosno tadašnji urednik Veselin Simonović i novinarka su tekstove o njemu zasnivali „isključivo na mržnji“. On je tada zatražio da budu saslušani i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić.

Tekst pod nazivom „Šešelj iz Haga naručio ubistvo Nikolića“ objavljen je 29. juna 2010. godine.

„Vojislav Šešelj, predsednik SRS, kako ekskluzivno saznaje Blic, naredio je Luki Bojoviću likvidaciju lidera SNS i svog glavnog političkog protivnika Tomislava Nikolića, informacija je koju su juče otkrile srpske službe bezbednosti“, piše u spornom tekstu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.